Smederevo

Htjela da ubije sve zaposlene: Sanja trovala kolege zbog ogovaranja

  • Извор: Блиц
  • 03.03.2022. 21:38

Žitelji Smedereva i okolnih mjesta ni dan-danas ne mogu a da uz jutarnju kafu ne spomenu Sanju iz obližnjeg Kolara koju je policija prije nepune četiri godine uhapsila zbog sumnje da je kolegama sipala otrov - insekticid, u kafu.

Srbija je pomno pratila taj slučaj jer se dotad tako nešto kod nas nije događalo.

Navodno, motiv je bila osveta jer su je ogovarali po firmi?! Sreća u nesreći bila je ta da unijete doze nisu bile smrtonosne.

Rekla da je kolega silovao

Prije trovanja, kako se pisalo prije četiri godine, navodno je bila u ljubavnoj vezi s kolegom za koju je saznao njen suprug a kako bi se pred njim opravdala rekla je mužu da nije bilo dobrovoljno nego da je silovana.

– Njih dvoje su to prijavili policiji, pa je pokrenuta istraga. Ljubavnik je priveden i poslije opsežnog ispitivanja utvrđeno je da nije bilo prisile, a ona je zbog toga dobila krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje krivičnog djela – rekao je tada izvor iz policije.

Ona je bila ubijeđena da ju je neko od kolega “otkucao” kod supruga, a sve se pogoršalo kada su počeli da je ogovaraju u firmi.

– Pošto je to malo mjesto, sve se brzo pročulo. Postala je predmet ogovaranja i glavna tema među zaposlenima. Ogorčena, odlučila je da se osveti kolegama i sipa im otrov u kafu – objasnio je tada za beogradske medije izvor iz MUP.

Otrovnu kafu popilo troje

Otrovanu kafu je djelimično popilo troje ljudi – dva gosta i jedan zaposleni. Srećom, oni su odmah medicinski zbrinuti, a potom i liječeni nekoliko dana na Vojnomedicinskoj akademiji, nakon čega su pušteni kući. Odmah je stavljen katanac na ustanovu. U policiji je tokom naredna dva dana saslušano svih 14 zaposlenih.

– Stručnjaci Medicinskog fakulteta u Beogradu su ubrzo utvrdili da se u kafi nalazio insekticid – otrovna materija prve grupe koja je i u manjim koncentracijama smrtonosna – rekao je izvor blizak istrazi za Blic.

Vjerovalo se da je zaposlena Sanja otrov pomiješala sa kafom i tako ga donijela u firmu, a potom i sipala u jednu od kutija u kuhinji. Kako se vjeruje, kafa nije namijenjena nikom određenom, već svim kolegama, što posebnu težinu daje čitavom slučaju.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм