Smrt skratila kaznu

Ima li pravde da Malčanski berberin umre dvije godine od zatvaranja?

  • Извор: АТВ
  • 08.07.2022. 13:56

Ninoslav Jovanović ili krvavo Malčanski berberin preminuo je juče od posljedica srčanog udara u zatvoru gdje je služio kaznu doživotne robije.

Berberin je proveo dvije godine (uhapšen 5. januara 2020) u zatvoru zbog otmice djevojčice Monike Karimanović, što je bio posljednji u nizu grijehova medijski krunisanog monstruma.

Ipak, kaznu Jovanović nije ni osjetio. Dvije godine od hapšenja preminuo je. Dakle, svoju izolovanost od svijeta trpio je svega dvije godine, a pošto ne bi ni izašao iz zatvora, smrt bi došla i kao olakšanje.

Teško se oteti utisku da je smrt razrješenje patnje za zdravog čovjeka. Ali ako je Jovanovićev ostatak života predviđen kao patnja u pogledu onoga što predviđa krivični zakon, nije li onda i ovo slučaj da je smrt došla kao olakšanje?

Ali, ne možemo ostaviti po strani i činjenicu da je riječ o prirodnoj smrti, koja je eto, došla ranije. Da je baš njemu kao takvom u toj situaciji smrt i bila oslobođenje, onda bi se vjerovatno u posljednje dvije godine i pokušao ubiti, što nije.

Ta rasprava o tome da li je Berberin zaslužio to što je dobio, vodi nedokazivoj tvrdnji. Čak je i otac male Monike, Robert Karimanović rekao da je za njih kao porodicu ova smrt oslobođenje jer sada konačno "kreću naprijed".

Sa druge strane, Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić kaže da mu je žao što je Jovanović preminuo, jer nije imao vremena da razmisli o djelima koja je napravio, možda bi se i pokajao.

"Žao mi je zbog smrti Ninoslava Jovanovica, isto kao što bi mi bilo žao zbog smrti bilo kog drugog čoveka. Žao mi je što nije imao više vremena da razmisli o delima koje je počinio i da se možda u nekom momentu pokaje zbog svega" rekao je Jurić za Telegraf.rs.

Ninoslav Jovanović zakonu je poznat decenijama i višestruki je povratnik koji je 11 puta osuđivan. Ako bi psiholozi pogledali čovjeka koji je u 48. godini imao 25 godina zatvorskog staža, a onda je osuđen na doživotnu robiju, rekli bi da je Berberin dobio upravo ono što je htio - zatvor. Stanište na koje je navikao, a da ga je smrt zadesila bez volje, slučajno i bez namjere. Da mu je možda i veća kazna to što je umro, nego što bi živ proveo sljedećih 40 godina u zatvoru.

Koliko upečatljiv profil ovog zločinca bio, upečatljiva je i izjava sudije Savića koja je Ninoslava Jovanovića, krvavo nazvanog Malčanski berberin osudila na doživotnu robiju.

"Njegovo puštanje na slobodu bilo bi rizik po novu žrtvu, ovo je jedina kazna koja će ga spriječiti da ponovo izvrši isto delo."

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?