Златибор

Инвазија змија отровница усред зиме на популарној планини

  • Извор: Агенције
  • 04.01.2024. 17:34

Сунчано и топло вријеме често збуњује биљке, па тако имамо трешње и шљиве које цвјетају усред децембра, али збуњује и животиње па све рјеђе имамо медвједе и змије које упадају у дубоки зимски сан.

То потврђује и примјер који стиже са Златибора, гдје су планинаре изненадили необични гости за ово доба године.

"У организацији Планинарског друштва Торник Чајетина на челу са Марком Џамбасовићем нашли смо се на кањону Крвавца, рјечице која се улива у Увац, на југозападној страни планине Златибор. Лијепо вријеме измамило је и незване госте, попут змија, које су својом појавом у јануару ипак изненадиле искусне планинаре. Змија у кањону има током цијеле године и овај кањон је међу планинарима познат по томе, али заиста нисмо очекивали да их има у јануару, када је вријеме њихове хибернације", рекла је за Рину Љиљана Васић, чланица Планинарског друштва Букуља Аранђеловац.

Она додаје да су сви који су се нашли на овом излету планинари са дугогодишњим искуством, али први пут су видјели оволико змија у јануару.


Свештеника пронашли с одсјеченим полним органом, за све крива животиња

Свештеника пронашли с одсјеченим полним органом, за све крива животиња

Поред поскока, који су овог јануара изгмизали у кањону Крвавца, Љиљана Васић као планинарски водич није изненађена ни шаркама које су ових дана изашле.

"Планинарски сам водич и нисам изненађена змијама на Острвици, гдје је велики број легла ових гмизаваца, али свакако јесам поскоцима у јануару, као и шаркама којих ових дана и те како има у пределу Сирогојна", додаје Васићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.