Beograd

Ispovijest oca dječaka (17) preminulog od korone: "Počelo kao problem sa krajnikom, a juče nam umro"

  • Izvor: novosti.rs
  • 05.11.2021.22:26

Dječak A. R. (17), koji je zbog kovida bio na respiratoru u Institutu za majku i dijete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, preminuo je juče po podne od posljedica infekcije virusom korona. On se na vještačkoj ventilaciji nalazio skoro četiri nedjelje, ubrzo pošto je primljen na liječenje u ovu ustanovu.

Otac preminulog dječaka Nebojša Stojanović ističe da je tinejdžeru prije mjesec i po dana pozlilo, a da je prije toga desetak dana imao temperaturu, pišu Novosti.

- Odmah smo ga odveli kod ljekara u čačansku bolnicu, gdje su mu doktori rekli da ima problem sa trećim krajnikom i prepisali su mu da pije antibiotike - kaže on.

- Tada je bio negativan na brzom testu na virus korona. Ipak, poslije nekoliko dana njegovo stanje se pogoršalo, teško je disao. Zbog toga smo ga odveli privatno kod ljekara, gdje mu je konstatovana upala pluća. On nas je odmah uputio u čačansku bolnicu, što smo i uradili, ali su ga poslije nekoliko dana na kiseoniku ljekari poslali u Institut za majku i dijete u Beogradu.

Kako kaže Stojanović, njegov sin nije imao težih oboljenja, ali je kao mali imao fras i ostao je gluvonijem. Zbog toga je išao u specijalno odjeljenje škole "Filip Filipović" u Čačku.


Tagovi: