Ivanović komentarisao prilog HRT-a: Tea živi "izolirana" jer ste protjerali 250 "tisuća" Srba

  • 11.02.2021.07:59

Priilog HRT-a o djevojci Tei Lončar koja je svoj maternji srpski zamijenila maternjim hrvatskim jezikom izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama zbog svoje apsurdnosti.

Ono što je u čitavoj priči promaklo, istakao je voditelj Ivan Ivanović u svojoj emisiji kada je poručio da Tea sa svojom porodicom živi "izolirana" u Obrovcu jer su protjerali sve Srbe iz države.

Zašto Tea sa svojom porodicom živi "izolirana" u Obrovcu. Voze se putem i srednjeg vijeka i žive "izolirani" u Obrovcu zato što ste ispraznili to selo, protjerali ljude koji su tamo živjeli zbog toga što su po nacionalnosti Srbi. Morate sada da odlučite da li je njen maternji jezik srpski ili je hrvatski. I bilo bi dobro da HRT uradi konačno jednu reportažu o tome kako je hrvatska država protjerala 250 "tisuća" svojih državljana iz svoje zemlje i onda ih pustila da se vrate "natrag" i da žive "izolirani" u tim selima da govore svoj maternji hrvatski jezik", rekao je Ivanović u emisiji.

Prilog je rađen u mjestu Karin koje pripada Obrovcu, Zadarskoj županiji. Taj prostor je do 1995. godine pripadao Republici Srpskoj Krajini. Nakon akcije Oluja, svi Srbi sa tog prostora su bili protjerani.

Prema dostupnom popisu stanovništva 1991. godine mjesto je imalo 876 stanovnika, od čega 851 Srbina. Srbi koji su protjerani sa tog prodručja otišli su ili u Republiku Srpsku ili u Srbiju.