Tuga

Iza dvojice nastradalih trubača ostale trudne supruge

  • Izvor: Blic
  • 20.09.2022.08:43

"Otišli su da zarade za parče hljeba za svoju djecu, ali nisu se vratili kući. Ovo je jedna velika tragedija, dvoje djece nikada neće upoznati svoje očeve."

Ovako započinje potresnu priču za Blic Stanislav A. prijatelj i nekadašnji saradnik Dalibora M. koji je zajedno sa Stanislavom A. nastradao u nesreći kod Aleksinačkih rudnika na autoputu Beograd Niš.

Prema njegovim riječima, sa poginulim Daliborom radio je punih sedam godina u jednom bendu. Obojica su trubači, a posljednje četiri godine Dalibor nastupa sa drugim ljudima. Kako kaže, nastradalog Stanislava zna iz viđenja.

– Njih dvojica su braća od tetki. Bili su baš bliski. Iako su obojica trubači nisu nastupali zajedno. Svako je bio sa drugim bendom. Kobnog dana oni su imali nastup u istom gradu. Dalibor je, kako sam čuo, rekao svojim kolegama da ide na autobus, međutim na putu je sreo Stanislava koji mu je predložio da ga vozi kući. On je pristao i vidite šta se dogodilo. Obojica su poginuli. Ovo je strašno. Tragedija – u šoku je zbog gubitka prijatelja sagovornik.

Kako kaže, obojica nastradalih imali su trudne supruge. Stanislavova je u ranoj trudnoći i kako sagovornik dodaje, tuga je što djeca nikada neće upoznati svoje očeve.

– Dalibor je već bio oženjen i iz tog braka ima dva sina. Iz drugog ćerkicu od šest godina i bebu na putu. Stanislav se nedavno oženio, on je bio mlad momak, a kažu mi da mu je žena u drugom, trećem mjesecu trudnoće. Otišli su za djecu da zarade parče hljeba i nastradali su – dodaje naš sagovornik i naglašava da su trubači ljudi koji “žive na točkovima”.

– Mi smo porodični ljudi, ali smo stalno u putu. Nastupamo i stalno smo na točkovima. Rekli bi po 24 sata – dodaje Stanislav A.

Podsjetimo, na autoputu Beograd-Niš jutros u 4.40 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe, dok je troje povrijeđeno.

U nezgodi život su izgubili Stanislav i Dalibor. Oni su bili su u “fiat puntu” beogradskih registarskih oznaka.

Uviđaj na mjestu nesreće obavljen po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.