Испунио братову жељу

Јован хуманитарном трком до Тумана одао почаст убијеном брату

  • Извор: Агенције
  • 31.12.2023. 16:25

Јован Митровић, чији су брат Петар и рођак Марко, убијени у масакру 4. маја у Малом Орашју код Смедерева, завршио је хуманитарну трку ка манастиру Тумане и јутрос се причестио.

Тиме је испунио неостварену жељу свог брата Петра, који је био вјерник и желио да пјешке оде на ходочашће до манастира Тумане и тамо се причести.

Јован је на хуманитарну трку, дугу више од 90 километара, кренуо како би прикупио новчану помоћ за опоравак тешко рањених током масовног убиства.

Како је навео, и њега самог је изненадило што је успео да уради такву ствар.

- Није било лако, али имао сам озбиљан мотив да изгурам то и да ми буде још драже када сам стигао у манастир. Пред циљ сам и сузе пустио. Уморан сам, али ми је драго што сам успео и осећај је невероватан - рекао је Јован Митровић за Танјуг.

Уз ове савјете помозите вашем псу да се ослободи страха од петарди

Уз ове савјете помозите вашем псу да се ослободи страха од петарди

За трагично настрадалог Петра говорило се да је био добри дух Орашја, покретачка снага дружења, фолклора, пун енергије и доброте за све.

Јован је преузео иницијативу да, испуњавајући завјет свога брата, учини оно што би његов брат желео, да кроз тај чин помогне онима којима је помоћ најпотребнија - рањенима и њиховим породицама.

Тиме је испунио жељу брата Петра, али и омогућио бројним грађанима Србије и из свијета да дају свој допринос за лијечење и рехабилитацију рањених.

Акција прикупљања новца траје још данас и то на број рачуна:

Јован Митровић, 160-6000000847092-76.

Сврха уплате је: помоћ рањенима у Малом Орашју.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм