Dobro poznato lice

Ko je Luka Bojović: "Pekar" ratovao s Arkanom, pomilovao ga predsjednik...

 • Izvor: mondo
 • 30.11.2022.17:50

Luka Bojović (49) se vraća u Srbiju nakon desetogodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne u Španiji. 

On stiže u Srbiju komercijalnim letom, a prilikom slijetanja će biti u pratnji pripadnika MUP-a Srbije.

Bojović je uhapšen 10. februara 2012. godine u Valensiji, a osuđen je na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.

Za falsifikovanje isprava mu je izrečena kazna od tri, za zločinačko udruživanje pet, a za posjedovanje oružja deset godina zatvorske kazne.

Tokom devedesetih godina su ga zvali "pekar", bivši je pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, a bio je i saradnik pokojnog Željka Ražnatovića Arkana.

Luka Bojović je sin Anđelke i Vuka. Anđelka je bila rektor Univerziteta Umetnosti i profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti, pokojni Vuk je bio čuveni direktor beogradskog zoo vrta.

Prva pucnjava za koju se vezuje Bojović je incident tokom devedesetih godina u tada čuvenoj diskoteci "Trezor". Luka je te 1998. godine pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora zbog napada na policajca. Međutim, Bojovića je pomilovao tadašnji predsjednik Srbije Milan Milutinović.

Bojović je ponovo uhapšen 2007. godine zbog sumnje da skriva pripadnike zemunskog klana. Tada je bio optužen zbog nezakonitog posjedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Za to djelo je osuđen 2009. godine na 15 mjeseci zatvora, ali je pušten da se brani sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo je u optužnici 2010. godine da je upravo on bio taj koji je stao na čelo zemunskog klana poslije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su do tada bili vođe.

Prema navodima tužilaštva, svoju moć je učvrstio poslije tadašnjeg hapšenja komandanta Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije.

Bio je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, pri čemu su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Tužilaštvo je tada navelo da je pomenute krivio za ubistvo svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana, prenosi "Mondo.rs".

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.