Београд

Ко је прави, а ко лажни "Ми - глас из народа"

  • Извор: АТВ
  • 22.02.2024. 19:25

Ко је лажни, а ко прави "Ми – глас из народа“ покушала су да објасне петорица оснивача који су првобитно изашли са саопштењем да су Бранимир Несторовић и Александар Павић напустили покрет.

Тврде да их је Несторовић уцијенио, а да је Павић залутао за њим.

У свему томе виде позадину и кажу - разбијање покрета највише одговара Александру Вучићу и Српској напредној странци.

"Рекао нам је, свима осталима, имате само двије могућности, или да мене изгласате као предсједника покрета, или ја напуштам покрет и оснивам своју странку", тврди Јован Јањић, један од оснивача покрета.


Брутална одбијеница за Зеленског: Комшија не жели ни састанак

Брутална одбијеница за Зеленског: Комшија не жели ни састанак

Несторовић је дао своју верзију догађаја. И он говори о покушају разбијања покрета, али тврди да то ради друга страна и да је све дуго припремано.

Каже, напуштању састанка претходило је откривање малверзација и напад Драгана Станојевића, једног од оснивача, на Александра Павића.

Несторовић тврди да је тачно да је предложио да "Ми - глас из народа" треба да добије предсједника и да то треба да буде он. Умјесто јединства коме се, барем јавно тежило, настаће још један покрет - "Прави ми“.

Несторовић и Павић данас нису били доступни за коментар.

"Они који сада, на крилима популарности др Несторовића, покушавају да крену својим путем овјенчани посланичким мандатима које су највише захваљујући њему стекли су, наравно, слободни да то раде. Али не на уштрб истине, и не тако што ће покушати да присвоје име Ми - глас из народа као искључиво своје, а најзаслужнијег за изборни успјех означити као 'разбијача' организације", навели су у саопштењу Несторовић и Павић.


Већ опјевана Ђајићева посјета Младићу у Хагу: “Поздрави нам, докторе, нашег генерала”

Већ опјевана Ђајићева посјета Младићу у Хагу: “Поздрави нам, докторе, нашег генерала”

Недавно су и београдски одборници Александар Јерковић и Весна Илић ишчезли са радара покрета "Ми – глас из народа“, а претпоставља се да је пао договор са СНС-ом да баш они буду двије руке неопходне за већину у Скупштини Града.

"Ми – глас из народа ће имати извјесно седам, можда и осам посланика. Одборничка позиција вам је два, два, два. Дакле, Несторовић је сам одборник, али сигурно ће господин Антонијевић онако како Несторовић каже. Ово сте већ рекли Јерковић, а ова два из Обреновца, то је јако занимљиво, они су остали уз нас. Наша два одборника извјесно остају на истим позицијама које смо рекли, ми нећемо подржати актуелну власт, то је сигурно", рекао је Бранко Павловић, један од оснивача покрета.

Други раскол у покрету “Ми - глас из Народа” борбу за власт у Београду учинио је још интересантнијом. СНС-ов кандидат за градоначелника, Александар Шапић, рекао је да је до јуче важило правило да само сви са листе “Ми - глас из народа” могу да уђу у власт.

То је било јуче, констатује Шапић и каже да од данас преговара са Бранимиром Несторовићем.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)