Bajmok

Komšije muškarca koji je kupio djevojčicu za 3.000 evra otkrile jezivu istinu: "Nije jedina u selu"

  • Извор: Радио Сарајево
  • 04.03.2023. 16:50

"Nije on tu djevojčicu kupio za sebe, već za svog sina koji ima 14 godina. On čak ima i ženu sa kojom ima četiri kćerke koje su udate, kao i tog sina koga je htio da oženi. Njihova porodica bavi se poljoprivredom i pravi su domaćini, ne možemo da povjerujemo da su kupili dijete."

Ovako pričaju zatečene komšije B.S. (47) iz okoline Bajmoka koji je kupio djevojčicu (13) od njenog oca D. J. (44) za 3.000 evra, pišu srbijanski mediji.

Kako kažu, kupljena djevojčica nije jedina u selu koja je prodata.

"Nije to prva djevojčica koju su roditelji udali tako mladu. To se ovdje stalno dešava, u našem selu curice rađaju u svojoj 13. godini. Ali eto, od ove porodice to stvarno nismo očekivali", dodaju mještani.

Kako kažu, sa porodicom B.S. do sada nikada nisu imali problema.

"Čovjek ima četiri kćerke, uopšte nam nije jasno kako je mogao tako da uzme to dijete. Njen otac treba da odgovara, prodao je kćerku za pare", dodaju šokirane komšije.

Ističu i da se po selu priča da je to bio ugovoren brak.

"Ne znamo da li je djevojčica to željela, to samo oni znaju. Ali priča se po selu da su se očevi upoznali preko Facebooka i tako ugovorili brak njihove djece. Mnogo su mladi, ali ovo nije prvi slučaj kod nas u selu. Mnogo djevojčica su udali tako mlade", navode komšije.

Dodaju i da je žena uhapšenog kupca B.S. jako vrijedna i da stalno radi.

"Ona je jako vrijedna, brine o svojoj djeci. Ima svoje jagode i bavi se poljoprivrednom", pričaju sagovornici.

Podsjetimo, policija je u Brusu kod Kruševca uhapsila D.J. (44) zbog sumnje da je prodao kćerku (13) poznaniku B.S. (47) iz okoline Bojnika i obojica će odgovarati za krivično djelo trgovina ljudima.

Obojica su od ranije poznati policiji, otac djevojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca djevojčice je ranije podnijeta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Po nalogu tužioca, policija je protiv njih podnijela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im prijeti od pet do 12 godina zatvora.

Djevojčica je pronađena u Bojniku odakle ju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић