ATV

Policija demantovala medije

Lažne tvrdnje: Otac ubice iz škole nije pokušao izvršiti samoubistvo

 • Извор: Курир
 • 15.05.2023. 17:54

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija najoštrije demantuje navode medija da je pritvoreno lice iz Beograda pokušalo juče suicid u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje se od 5. maja 2023. godine nalazi u pritvoru po riješenju Višeg suda zbog krivičnog djela - teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Pa da podsjetimo, pojedini mediji prenijeli su vijest da je otac dječaka koji je počinio masakr u školi na Vračaru, navodo, lupao glavom o zid u ćeliji i tako sebi nanio teške tjelesne povrede. Riječ je o ocu trinaestogodišnjeg dječaka koji je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" uzevši očeve pištolje iz sefa koji su se nalazili u porodičnom stanu. Tog krvavog jutra dečak je ubio deset ljudi, od kojih je devetoro djece. U krvavom piru ranjeno je sedmoro, među kojima je i nasatvnica istorije.

Mladenci plesom oduševili cijeli region - VIDEO

Mladenci plesom oduševili cijeli region - VIDEO

- Pritvorenik nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica. S obzirom da je riječ o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti - naveli su iz Uprave, pa dodali:

- Izmišljanjem događaja koji se nije desio dodatno se uznemirava i obmanjuje javnost koja je već potresena mnogim dezinformacijama koje su, na žalost, našle svoje mjesto u medijskom prostoru poslije tragičnog događaja koji se desio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Napadnut Mirza Hatić

Napadnut Mirza Hatić

Autor vijesti o izmišljenom pokušaju suicida, kao i mediji koji su je prenijeli bez prethodne provjere istinitosti iznijetih navoda, prekršio je etičke principe profesije jer je odstupio od osnovnog novinarskog pravila da istinito izvještava.

Pozivamo sredstva javnog informisanja da se uzdrže od objavljivanja neistinitih i neprovjerenih informacija i da umjesto senzacionalizma na prvo mjesto stave "dužnu novinarsku pažnju" na šta ih obavezuju Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju i medijima.

Pratite nas i putem Vibera

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.