Komentar na proteste

Lončar nezadovoljnim građanima: Dođite ispred mog stana, ja sam kriv za sve

  • Izvor: Tanjug
  • 26.10.2021.14:29

Proteste ispred stanova članova Kriznog štaba Srbije Predraga Kona i Branislava Tiodorovića ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenjuje kao nezapamćeni bezobrazluk.

Građanima je poručio da to više ne rade, jer im ni jedan ni drugi nisu krivi ni za šta.

"Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog", rekao je Lončar.

Ministar je istakao da Kon i Tiodorović samo rade svoj posao i ponovio da su oni njegov izbor.

Lončar je svima, i onima koji se bune i koji se ne bune, poručio da se on prvi zalaže za kovid propusnice i dodao da će danas biti održan sastanak o tome da se prekine lanac prenosa virusa i u školama, među djecom.

"Ja se prvi zalažem. Ja sam odgovoran, ja sam krv za sve. Onima kojima to ne odgovara, a ti koji to rade, ako im je na prvom mjestu nešto drugo, osim zdravlja i života ljudi, to govori o njima", rekao je Lončar.

Dodao je da ljudi koji nemaju veze sa medicinom pričaju o Pavlovićevoj masti i lijekovima za goveda da leče koronu.

"Niko vam drugi nije kriv, ja sam. Sve iskalite na meni, ali mi ćemo ovdje ići do kraja", poručio je Lončar i dodao da je danas u Nišu sedamnaestoro djece oboljelo i da se nalaze na bolničkom liječenju, a dio njih je na respiratoru i ozbiljno su životno ugroženi.

Lončar je istakao da medicina nije demagogija već da moraju da se preduzmu konkretne stvari i dodao da će se zalagati za propusnice, odnosno bezbjedno funkcionisanje.

U Beogradu se tokom sinoćnjeg protesta zbog kovid propusnica nekoliko desetina građana okupilo ispred zgrade u kojoj živi dr Predrag Kon i zatražilo njegovu ostavku, jer se, kako su tvrdili, sprovode nemedicinske mjere, a zaraženih i preminulih je sve više.

Takođe, prije nekoliko večeri, nekoliko desetina građana protestovalo je i u Nišu ispred zgrade u kojoj živi dr Branislav Tiodorović.