Ništa im nije sveto

Lopov pajserom razbio prozor na crkvi i pokušao da ukrade novac ispred oltara

  • Извор: Агенције
  • 26.08.2022. 11:32

Sramna scena odigrala se protekle nedjelje u crkvi posvećenoj Svetima caru Konstantinu i carici Jeleni u čačanskom selu Konjevići. Za sada još uvijek nepoznati počinioci pokušali su da iz božjeg hrama iznesu vrijedne relikvije, kao i novac koji vjernici ostavljaju ispred oltara.

Krenuli smo da se pričestimo u crkvi u našoj parohiji kao što to svake godine činimo, ali nažalost nisu nam dopustili, rekli su nam da se dogodio pokušaj krađe. Saznali smo da je lopov pokušao pajserom da razvali prozor na dva mjesta gde se i vide oštećenja, a kasnije ga je i kamenovao. Hvala dragom Bogu da se sve to završilo u najboljem redu, pa je neuspjeli kradljivac ostao uskraćenih ruku i pobjegao u nepoznatom pravcu – kazala je Milica P. za RINU.

Zbog ovog incidenta na božijoj kući u naselju Konjevići pričinjena je manja materijalna šteta, a parohijani ostali šokirani događajem.

Međutim, ovo je drugi slučaj zabilježen u čačanskom kraju, da lopovi pokušavaju da iz hramova ukradu vrijedne materijalne stvari.

– To se isto desilo prije više od mjesec dana u crkvi na Ljubiću, kada je lopov ušao u hram, prekrstio se, cjelivao ikonu, a zatim odnio kutiju sa novcem koji se skuplja za operaciju bolesne djece, kupovinu odjeće ili hrane za ugrožene. Ljudima kao da više ništa nije sveto. Zgražava me činjenica da se neko osmjelio da uđe i crkvu i učini tako nešto – dodala je ona.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.