Nikšić

Mandić: Srbe u Crnoj Gori bole patnje Srba sa Kosova

  • Извор: СРНА
  • 01.06.2023. 21:56

Kosovo, ne samo da je srce Srbije, već svakog čestitog i poštenog čovjeka u Crnoj Gori, rekao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić večeras u Nikšiću na skupu podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Mandić je rekao da su se, po pitanju Kosova i Metohije, u Crnoj Gori promijenile jedino političke prilike, te podsjetio na bivšu vladu Duška Markovića (DPS), koja je priznala nezavisnost južne srpske pokrajine, uprkos protivljenju većine naroda u Crnoj Gori.

"Tako je i danas većina naroda u Crnoj Gori je protiv nezavisnog Kosova i Metohije. Ovdje smo večeras da to potvrdimo i damo podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Da poručimo našem narodu na Kosovu da nemaju samo podršku Srbije i Republike Srpske, nego i čitave časne i čestite i poštene Crne Gore", poručio je Mandić.

Sutra vanredna sjednica Skupštine u Prištini

Sutra vanredna sjednica Skupštine u Prištini

On je rekao da i srpski narod u Crnoj Gori bole muke i patnje koje ovih dana prolaze Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Svaka suza srpska na Kosovu i Metohiji je i suza u Crnoj Gori, svaki udar na Srbe na Kosovu je udar i na naš narod ovdje jer su naša srca okrenuta prema našoj braći u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Dečanima", istakao je Mandić.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pitao je - ako je Kosovo njihovo, zašto ga traže svakoga dana?

"Ako je Kosovski zavjet mrtav - zašto vaskrsava svakoga dana?", upitao je Knežević.

Dačić: Niko neće biti na strani Prištine kada se inate cijelom svijetu

Dačić: Niko neće biti na strani Prištine kada se inate cijelom svijetu

Knežević je istakao da bez zvona na Visokim Dečanima - ne mogu zvoniti zvona na Ostrogu i u Cetinjskom manastiru.

"Ukoliko koalicija koju predvodim osvoji 41 mandat, prva odluka mene kao premijera biće poništenje priznanja sramne države Kosovo. Ako zaboravimo Kosovo i Metohiju i Kosovski zavjet i srpski narod na Kosovu i Metohiji - neka i nas Bog zaboravi", poručio je Knežević.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je poručio da grad pod Trebjesom nije nikada ćutao kada je bilo teško sprskom narodu na Kosovu i Metohiji.

U ime Eparhije budimljansko-nikšićke prisutnima se obratio protojerej Miodrag Todorović i prenio blagoslove Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko- nikšićkog Metodija.

"Kosovo nije prosta teritorija već duša i bilo našega naroda. Ono je pokrenulo sve one energije i duhovne i kulturne u našem narodu, da se tako predstavimo Evropi i cijelome svijetu", istakao je Todorović.

Kurtijev izliv nekontrolisnaih izjava: Vrijeđa, prijeti, a obrušio se i na SAD

Kurtijev izliv nekontrolisnaih izjava: Vrijeđa, prijeti, a obrušio se i na SAD

Nakon govora na Trgu Šaka Petrovića, organizator Koalicija "Za budućnost Crne Gore" /NSD, DNP, Radnička partija/, predvođeni liderima Mandićem i Kneževićem krenuli su u litiju podrške Srbima na Kosovu i Metohiji ulicama Nikšića.

Sličan skup podrške održan je sinoć u Podgorici ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja.

Situacija u opštinama na sjeveru Kosova i Metohije, u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, eskalirala je u petak, 26. maja, nakon što je kosovska policija zauzela opštinske prostorije u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Policija je imala namjeru da omogući "novim načelnicima opština" da preuzmu dužnost, nakon izbora koje su Srbi bojkotovali i na kojima je izlaznost bila manja od 3,5 odsto.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)