Tragedija potresla region

Masakr u Beogradu: Zakazali su svi u odgoju i vaspitanju djece

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2023. 19:23

Minutom ćutanja počelo je obraćanje zvaničnika Srbije. Srbija ovakvu tragediju ne pamti. Biće proglašena tri dana žalosti.

Institut za mentalno zdravlje organizovaće telefonske linije kako bi se  javili svi kojima je potrebna psihološka pomoć. Vrijeme je da se ozbiljno posvetimo mentalnom zdravlju poručila je Danica Grujičić, ministar zdravlja.

"Vjerujte, mi ni kao sistem ni kao društvo nećemo proraditi ukoliko se ne promene odnosi u porodici, koji moraju biti puni poštovanju prema i ocu i majci. Jednostavno roditelji moraju da kontrolišu šta rade djeca. Oni su mladi i nisu ni svjesni kakvim su rizicima izloženi", kaže Danica Grujičić, ministar zdravlja Srbije.

Iz ove tragedije moramo nešto da naučimo i suštinski čim prije uradimo. Jasni je da su u sistemu zakazali svi. Od roditelja, nastavnika, škole ali i društva u cjelini. 

"Naše škole više nisu bezbedna mesta to smo danas vidjeli. Definitivno smo shvatili da sve ono što smo gledali na filmovima. Mi postajemo vijest na ovakav način. Ovo nije pitanje za škole, jeste i za škole, ali je prije svega pitanje za čitavo društvo - gdje smo mi, dokle smo mi došli? Jer dalje od ovoga ne može", kaže Jasna Janković, predsjednik Sindikata prosvetnih radnika Srbije.

"Gdje su nastavnici koji su to morali da primjete, mora o tome da se govori od prvog razreda", kaže Gordana Mišev, stručnjak za bezbjednost.

Tragedija u Beogradu, trebalo bi da upali alarme svima u lancu odgoja i vaspitanja, kako bi se što prije vratili na "fabrička podešavanja" i djecu vratili u fokus. 

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.