Načelnik Granične policije

Među migrantim uhapšenim kod Subotice i dva visokopozicionirana komandanta iz Avganistana

  • Izvor: Srna
  • 30.12.2022.11:11

Načelnik Granične policije Srbije Mile Jandrić izjavio je da su, među 109 ilegalnih migranata koji su juče otkriveni u okolini Subotice, uhapšena dva visokopozicionirana komandanta iz Avganistana.

On je istakao da je među ovim ilegalnim migrantima njih 25 bezbjednosno interesantnih, a uhapšeni su komandant avganistanske 313. Badri brigade Hašim Abdul i Avganistanac Merhamza, koga traži francuska policija zbog više teških krivičnih djela.

Jandrić je naveo da je uhapšenima bilo vrlo teško ući u trag i zahvalio Žandarmeriji i operativcima na pomoći.

"S obzirom na to da su uhapšeni visokopozicionirani komandanti, vojna lica, oni imaju organizaciju i imali su stražu oko kampa. Sve pucnjave koje su se dešavale su podjela teritorije oko dvije grupe Avganistanaca. Imaju simbole vojske i sami su vojna lica. Te dvije grupe bile su u Srbiji", istakao je Jandrić.

On je naglasio da je onog momenta kada je utvrđeno da su oni u Srbiji pristupljeno drugačijoj metodologiji.

"Unutar šume je postojao `kamp 313`. Uključili smo dronove, bespilotne letjelice, ljudstvo onog momenta kada smo prikupili saznanja", istakao je Jandrić za RTS.

On je naglasio da je jedna grupa uhapšena u akcijama prije tri nedjelje, a druga juče.

Jandrić je naveo je da je Srbija za njih bila usputna destinacija i da se bave različitim vrstama kriminala, pa su u kampu, osim oružja, pronađeni i narkotici.

"Za razliku od ostalih kriminalnih grupa, mentalitet ovih ljudi je drugačiji. Vojno su obučeni, a samim tim opasniji", rekao je Jandrić poručivši da će biti učinjeno sve da se sačuvaju građani i imovina Srbije.