Potpredsjednica Vlade Srbije

Mihajlovićeva zbog zabrane Vučiću otkazala službenu posjetu Zagrebu

  • Извор: Танјуг
  • 17.07.2022. 11:40

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posjetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno posjeti Јasenovac.

Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Navedeno je da je sastanak organizovan sa ciljem da se razgovara o tome kako da se radi na tome da kroz konkretne projekte i saradnju bude povećana energetska bezbjednost cijelog regiona i da se zajedno ide u susret izazovima 21. vijeka.

- Umjesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dvije zemlje u oblastima gdje itekako postoji potreba da sarađujemo - istakla je Mihajlovićeva.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм