Potpredsjednica Vlade Srbije

Mihajlovićeva zbog zabrane Vučiću otkazala službenu posjetu Zagrebu

  • Izvor: Tanjug
  • 17.07.2022.11:40

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posjetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno posjeti Јasenovac.

Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Navedeno je da je sastanak organizovan sa ciljem da se razgovara o tome kako da se radi na tome da kroz konkretne projekte i saradnju bude povećana energetska bezbjednost cijelog regiona i da se zajedno ide u susret izazovima 21. vijeka.

- Umjesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dvije zemlje u oblastima gdje itekako postoji potreba da sarađujemo - istakla je Mihajlovićeva.