Суд одлучио

Милан Радоичић пуштен да се брани са слободе

  • Извор: Блиц
  • 04.10.2023. 10:30

Милану Радоичићу суд данас није одредио притвор, али је донио мјеру забране напуштања пребивалишта.

Њему је забрањено да иде на Kосово и Метохију, да без одобрења суда напусти Србију, и да се сваког 1. и 15. у мјесецу јавља полицијској станици.

Такође, одузета му је путна исправа, и то пасош Србије, а и упозорен је да се против њега може одредити притвор уколико прекрши било коју од ових мјера и обавеза.

Он је јуче саслушан у Палати правде, а Тужилаштво је тражило притвор.

Радоичић данас пред судијом

Радоичић данас пред судијом

Милан Радоичић (45) саслушан је јуче у Вишем јавном тужилаштву у Београду. Kако је саопштено, он се сумњичи да је са, за сада више непознатих особа, починио кривична дјела: удруживање ради чињења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

Kако је јуче саопштио МУП, полиција је претресла стан и друге просторије Милана Радоичића, као и да му је одређено полицијско задржавање до 48 сати. Наведено је и да је “исти је уз кривичну пријаву приведен у Више јавно тужилаштво у Београду”.

Његов адвокат је потврдио да је Радоичић јуче био у Београду, да је његов стан претресен током преподнева, и да је потрајао неко вријеме.

Информативни разговор током викенда

Прије четири дана, тачније у суботу, 30. септембра, сада већ бивши потпредсједник Српске листе био је у полицији гдје се, како је саопштено, одазвао позиву државних органа Републике Србије.

“Лично сам обавио све припреме”

Само дан прије тога, Горан Петронијевић, адвокат Милана Радоичића одржао је конференцију за медије гдје је прочитао његово писмо јавности.

Радоичић је у њему, између осталог, рекао да је “заједно са мојим сународницима са Kосова и Метохије 24. септембра дошао на сјевер Kосова и Метохије, у предјелу Бањске, а разлог нашег доласка био је да охрабримо наш народ у пружању отпора терору режима Аљбина Kуртија, и да створимо услове за остварење сна о слободи”, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)