Београд

Милица Ђурђевић Стаменковски нова министарка - ево који ресор преузима

  • Извор: Агенције
  • 30.04.2024. 12:31

Милица Ђурђевић Стаменковски је нова министарка у Влади Србије, потврдио је данас мандатар Милош Вучевић.

Она ће преузети ресор за бригу о породици и демографију Србије.

Рођена је 21. јула 1990. године у Београду, општина Звездара. Похађала је Основну школу "Драгојло Дудић", а потом уписала Прву београдску гимназију, гдје је и матурирала. Послије гимназије, уписала је Факултет политичких наука, на коме је стекла звање дипломираног политиколога.


Амиџић: У Савјету безбједности нећемо износити нашу истину него чињенице

Амиџић: У Савјету безбједности нећемо износити нашу истину него чињенице

Интересовање за друштвена и политичка збивања показивала је још од дјетињства. А одмах по стицању пунољетства, организовала је и прве политичке скупове, и то митинге и демонстрације за очување Косова и Метохије у саставу Србије, 2007. и 2008. године.

Са пријатељима и родољубима, који су као и она привржени одбрани српских националних интереса, покренула је рад удружења "Заветници", званично основаног у фебруару 2012. године. Милица Ђурђевић је 2016. године са члановима удружења организовала највеће анти-НАТО демонстрације у Европи у којима је учествовао велики број грађана, српских патриота.

Након седам година рада, удружење "Заветници" донијело је одлуку о оснивању Српске странке Заветници. Ова политичка организација уписана је у регистар политичких странака у августу 2019. године.

Милица је један је од аутора "Платформе за обнову суверенитета" на Косову и Метохији. Организовала је и била учесник више међународних скупова и конференција посвећених геополитичким и безбједносним питањима. У широј јавности је стекла подршку и популарност због дискусија и јавних полемика у којима је учествовала у телевизијским и радио емсијама, као и на друштвеним мрежама. Активни је корисник друштвених мрежа на којима заступа своје политичке ставове, а њен званични фејсбук налог је међу најпопуларнијима, са великим бројем пријатеља и пратилаца из Србије, Црне Горе, Републике Српске и српске дијаспоре.

Милица поред матерњег српског, говори и руски и енглески језик. 


Русија ће указати да резолуција о Сребреници подрива Устав БиХ и Дејтон

Русија ће указати да резолуција о Сребреници подрива Устав БиХ и Дејтон

Породица Ђурђевић је родом из београдског насеља Калуђерица. Миличин отац је Рајко Ђурђевић, драмски писац и новинар који је крајем седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, међу првима писао о страдању Срба на Косову и Метохији, у вријеме када је то била забрањена тема. Милица је више пута јавно истицала да се и сама, као и њен отац, поред друштвених активности, бави узгојем воћа и производњом домаће хране.

Миличина мајка Милена, дјевојачко презиме Живковић, по занимању је фармацеут и живи у Београду. Родом је из околине Шапца, из предјела гдје је вођена славна битка на Церу. Сестра Милице Заветнице је позната глумица, Мирјана Мира Ђурђевић.

Своје слободно вријеме Милица најчешће посвећује породици и блиским пријатељима. Удата је за Стефана Стаменковског, једног од оснивача удружења и политичке странке Заветници.

Милица Ђурђевић Стаменковски је у историји модерног српског парламентаризма најмлађи предсједник политичке странке. Како тврди, њена визија је суверена, слободна, породична и домаћинска Србија.


Бубић: Све је почело од Шмита и њеоговог доласка у БиХ, зато он треба да свједочи

Бубић: Све је почело од Шмита и њеоговог доласка у БиХ, зато он треба да свједочи

Подсјетимо, српска напредна странка одржала је сједницу Предсједништва данас са почетком у девет часова, након које је мандатар Милош Вучевић саопштио имена предложених министара нове Владе Србије.

"Да не околишам, ово је предложени састав нове владе! За чланове владе сутра ћу предложити Скупштини - Синиша Мали, Ивица Дачић, Александар Вулин, Ирена Вујовић, Александар Мартиновић, Горан Весић, Дубравка Ђедовић Хандановић, Маја Поповић, Јелена Жарић Ковачевић, Томислав Жигманов...", рекао је он послије седнице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: