Od ubice ni traga

Misterija ubistva para traje dvije godine: Sumnja se da je on bio meta, a ona slučajna žrtva

  • Izvor: Blic
  • 22.06.2022.19:39

Ubistvo 47-godišnjeg Slavoljuba Mladenovića i njegove nevjenčane 41-godišnje supruge Brankice Anđelković u koje je ispred porodične kuće u Vranjskoj Banji iz lovačke puške ispaljeno devet metaka, dogodilo se prije skoro dvije godine.

Dokazi koji vode ka njihovom ubici do danas nisu pronađeni, što potvrđuju i iz Višeg tužilaštva u Vranju koje sprovodi istragu.

Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji dogodilo se u noći između 19. i 20. jula 2020. godine. Tijela supružnika u dvorištu vikendice u naselju Ćosiki pronašao je otac ubijene i prijavio policiji, a istraga pokazala da je ubica od žrtava bio udaljen tek 1,5 do 2 metra i da su svi, osim jednog metka, ispaljeni u muškarca.

Policija još traga za ubicom.

Više javno tužilaštvo u Vranju je 23. jula 2020. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv NN učinioca. U okviru istrage sproveden je niz vještačenja (biološkog materijala i tragova, sadržaja mobilnih telefona, fizičko-hemijsko vještačenje), ispitivanja svjedoka, forenzički pregledi vozila itd. Međutim, nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na izvršioca krivičnog djela, tako da PU u Vranju i dalje preduzima radnje na otkrivanju NN lica – kaže tužilac Danijela Trajković.

Žena bila slučajna žrtva, a suprug meta

Ljudi u Vranju i Vranjskoj Banji nemaju dilemu da je motiv ubistva bračnog para novac i da je žena slučajna žrtva, a da je meta ubice bio njen suprug, za koga se od početka spekuliše da se bavio zelenašenjem.

Prošle godine mediji su pisali o tome da se istraga privodi kraju ali, kako je i potvrđeno iz Tužilaštva, nema nagovještaja da je istraga blizu epiloga zločina.

Za posljednjih pet godina u Pčinjskom okrugu dogodilo se 15 ubistava, kažu iz Višeg tužilaštva i dodaju da je od toga njih devet riješeno pravosnažnim osuđujućim presudama.

Prema jednom izvršiocu je postupak suđenja u toku, dok je postupak prema jednom licu u fazi istrage u prekidu, obzirom da je nedostižan državnim organima Republike Srbije – kažu iz Tužilaštva za Južne vijesti.

Četiri ubistva, među kojima i bračnog para u Vranjskoj Banji, čekaju razrješenje, s obzirom na to da je istraga u toku.

Tagovi: