ATV

Slavica Đukić Dejanović

Mjesto ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" biće pretvoreno u memorijalni centar

 • 27.08.2023. 11:46

Prostor u kome je 13-godišnji K.K. ubio devetoro učenika i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu biće pretvoren u memorijalni centar, poput spomenika đacima u Kragujevcu, a 3. maj će u srpskim školama biti obilježavan kao Dan sjećanja i tuge, izjavila je ministar prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović.

"O tome kako će se tačno obeležavati, tek ćemo razgovarati, ali svakako ćemo se toga dana svi zajedno setiti velike tragedije i nevinih žrtava. Vidite i tu simboliku brojeva, 3. 5. i 5/3, što je i spomenik streljanim đacima u Kragujevcu", rekla je Dejanovićeva za "Kurir".

Ona je dodala da je sugestija učenicima, nastavnicima i roditeljima da osnovni cilj školske 2023/24. godine bude razvoj pravih ljudskih vrijednosti kod učenika, unapređenje međusobnih komunikacija uz poštovanje, saradnju i solidarnost sa uvažavanjem različitosti.

Dejanovićeva je istakla da je konkretna sugestija nastavnicima da prva školska nedjelja bude usmjerena na tematske aktivnosti, a druga da bez ocjenjivanja nastavnici steknu uvid u obrazovna postignuća učenika iz ranijih razreda.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.