Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana

Mladića (17) koji je poginuo dok je pomagao drugovima oplakuje selo

  • Извор: Курир
  • 02.05.2022. 15:51

Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana zavijena je u crno otkako je 30. aprila, uoči uranka, nastradao Danilo Petrović (17) kada se prevrnuo traktor koji je vozio.

Nesrećni mladić sa drugovima je pošao kobne večeri da odnese piće na planinu na kojoj su planirali da proslave Prvi maj.

- Srce moje, duša moja to je jedan vrijedan, radan, predobar momak. Za nekoliko mjeseci smo se spremali da mu slavimo 18. rođendan, ali eto šta se dogodilo. Svi mladi iz sela su se spremali da obeleže uranak 1. maja. Pored njega je još mladih bilo. Oni su te večeri oko šest sati krenuli da nose piće i ostalo za proslavu. Ispred Danila je išao drug kada se ovaj užas dogodio, nema veće tragedije za nas, melem od djeteta smo izgubili - priča uplakana baka Stana.

Slavica Nikolić čija porodica je u rodbinskim odnosima sa Petrovićima plačnim glasom kaže da ovo nije prva nesreća u Zaplanjskoj Toponici.

- Prije nešto više od godinu dana mladić je poginuo u blizini tog mjesta. Danilo je bio zlatno dijete, a ostali smo bez njega - navodi Nikolićeva.

Proslava Prvog maja, poslije ove tragedije, u selu je gotovo obustavljena. Kako tvrde mještani, nigde se nije čula muzika, niti je veselja bilo.

- Danilo će biti sahranjen sutra na lokalnom groblju - kažu mještani.

Podsjetimo, Petrović je bio za volanom traktora, kada je lijeva guma skliznula, pa se dječak sa traktorom survao nizbrdo. Mašina se potom prevrnula i preklopila mladića koji je preminuo u bolnici. Njegov djeda Dragan ranije je za Kurir ispričao da je traktor kupio na kredit, a da je uvek strahovao za unuka i da mu nije dopuštao da ga vozi.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.