Priština

Monstrum koji je ubio trudnicu ostavio pismo: Ni mrtvoj joj ne da mira

  • Извор: Курир
  • 02.12.2022. 22:56

Sokol Halimi, koji se u petak ubio nakon što je usmrtio trudnu suprugu ispred klinike za ginekologiju u Prištini, ostavio je oproštajno pismo, prenose mediji na albanskom.

Halili je napisao dugačko oproštajno pismo namijenjeno roditeljima dok ga je policija skoro 48 sati tražila zbog ubistva Hamide Magaši.

Na početku pisma je naglasio da je svjesno ubio suprugu i optužio Hamide da je sa sestrama kovala plan da mu oduzmu dijete.

Halili navodi da je supruga tražila od njega da se rastanu i da ona sama odgaja dijete u kući svog oca, a za to mu je prema navodima iz oproštajnog pisma nudila 25.000 evra.

Opisao je i trenutak kad je upucao Hamide u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini.

"Rekao sam joj da ne mogu tako da ostavim svoje dijete. Dva puta sam joj pucao u tijelo. Kad je pala na zemlju pucao sam joj još jednom u glavu. Vidio sam svoju sahranu pred očima", napisao je Halili.

Sokol Halili, osumnjičen za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši ispred klinike za ginekologiju u Prištini, ubio se kada ga je policija opkolila.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi veliki broj policajaca koji je opkolio kuću u kojoj se krio Halili. Ubica trudne supruge, međutim, nije htio da se preda već je presudio sebi, prenosi "Kurir".

Tužilac Šukri Jašari rekao je da je Halili bio živ kad je policija upala u kuću u Štimlju u kojoj se krio.

"Preminuo je na putu ka bolnici", rekao je Jašari.

Hamide Magaši (35), podsjetimo, ubijena je u srijedu predveče u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Mjesecima trpjela zlostavljanje

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Dan prije ubistva otišla je na kliniku u Prištini na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće nedjelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Hamide se navodno i pored zlostavljanja dva puta vraćala u kuću svog muža Sokola Halilija.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.