Novo ubistvo u Subotici

Muškarac nožem ubio suprugu: Od početka godine u Srbiji ubijene 23 žene

  • Извор: Телеграф
  • 20.09.2022. 15:49

U Subotici danas oko 14 sati dogodilo se ubistvo, saznaje "Telegaraf.rs".

Prema informacijama Telegrafa, muškarac je nožem izbo svoju ženu.

Potraga za ubicom je u toku.

Od početka godine u Srbiji su ubijene 23 žene.

Beogradska policija uhapsila je D. S.  (33) zbog sumnje da je prekjuče komadom drveta supruzi S. S. (27) smrskao glavu, a zatim vezao nos i usta.  Saslušanje osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu očekuje se danas.

- Ovo konkretno nije slučaj koji može da se svrsta u generalne slučajeve ubistava žena. Ko zna koliko je tu nasilja bilo. U tim takvim porodicama kao što je bila ova, mislim na uslove života u kojima komšiluk sve čuje, jer vidim da je to takva sredina, ona je dugo, dugo bila žrtva nasilja. Oni između sebe znaju. To je sredina u kojoj niko takvoj ženi pomaže, niti smatra da joj treba pomoć. Tek kada se sve tragično završi onda se upitamo šta se dešavalo, a dešava se vjerovatno svaki dan - kaže ona za Telegraf.

Apeluje na sve žene da prijave nasilje i da ne trpe.

- Žena treba da prijavi nasilje ukoliko je to moguće. To nije imperativ, jer nema se uvijek uslova za to. Nikada, pogotovo po manjim mjestima, ne znate ko koga poznaje. Ali, ako ima drugaricu, sestru, blisku komšinicu, to treba reći. Onda se stvara krug ljudi koji će joj pomoći kada treba pomoć. Ako nemaš podršku, nemaš ni gdje da odeš. Majke često ne prihvataju svoje kćerke. Češće će da prihvate sinove i njegovu porodicu, jer to im je prezime, slava. Ali kćerku ne, ona je tuđa sreća, ona se udala, ona je izabrala partnera i onda će biti: "Ti si ga birala, evo ti ga sad". Imali smo i te primjere kada majka kaže kćerki da može da se vrati, ali bez njegove djece. Šta to znači? Možeš da se vratiš, ali djecu ostavi nasilniku? - navodi Stanojević.

Тагови: