Виши суд у Београду

На суђењу Кецмановићима данас свједоче чланови породица убијене дјеце

  • Извор: Танјуг
  • 22.02.2024. 07:24

У Вишем суду у Београду данас би требало да се свједочењем оштећених настави суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дјечака који је 3. маја 2003. у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.

Ово суђење почело је у октобру, када је закључено припремно рочиште, а крајем децембра свједочили су чланови породица убијених - Божовић, Чикић, Мартиновић, Аћимовић и Влаховић.

Тада је свједочење започела и Нина Кобиљски чија ћерка је убијена, и требало би да она данас настави свкедочење након чега ће причати и њен супруг, а затим и чланови породица осталих убијених.

Тужбу је поднијело укупно 27 тужилаца, односно чланова породице жртава масакра, а тужени су маљолетни К.К. и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донијети одлуку да ли у потпуности или дјелимично прихвата тужбени захтјев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднесена у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови - и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиског лица.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дјечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малољетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Суд је у овом случају прихватио приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Такође, води се и парнични поступак по тужби коју су против Кецмановића, школе у којој се десио масакр и државе Србије, поднијели чланови породице Дукић чија је кћерка убијена 3. маја.

Наставница историје која је тада тешко рањена недавно је такође поднијела тужбу против родитеља К.К.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.