Milan Mojsilović

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije: Izvršićemo sva naređenja vrhovnog komandanta

  • Извор: АТВ
  • 23.06.2023. 16:02

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obratio se povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

- Srpski narod izložen je strašnom pogromu. Njihova jedina krivica je što nose srpska imena. Teror koji Kurti sprovodi više ne može ni fizički da se podnese. U skladu sa svim činjenicama a i zbog korektne saradnje koju imamo, obavijestio sam komandanta KFOR-a da sa zebnjom pratimo događaje i zahtjevamo preduzimanje hitnih mjera u zaštiti srpskog naroda. Ovo je naša molba cijelom KFOR-u i drugim bezbjednosnim institucijama. Vojska Srbije ispunjava sve pravne obaveze koje proizilaze iz Rezolucije 1244. Jasno je da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, izvršiće sva naređenja u potpunosti - istakao je Mojsilović.

Podsjetimo, pripadnici specijalne kosovske policije jutros su u Sjevernoj Mitrovici uhapsili Srbina Nenada O., a akciju su izvele četiri jedinice.

Tzv. kosovska policija je kasnije saopštila da je on osumnjičen za napad na pripadnike Kfora u Zvečanu, piše Kosovo online.

Od dolaska Kurtijevih gradonačelnika u opštine na sjeveru KiM, uhapšeno je do sada osmoro Srba, a mještani Gračanice i Raniluga juče su protestvovali zbog hapšenja Dragiše Milovanovića.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм