Сјећање на страдале у школи

Најпотреснија порука осванула на стаблу: Посвећена "господину великог срца"

  • Извор: Телеграф
  • 03.05.2024. 17:14

Десет стабала засађено је у парку Ташмајдан у сјећање на деветоро дјеце и припадника обезбјеђења које је убио ученик К.К. (13) у Основној школи "Владислав Рибникар, на данашњи дан прошле године.

На стаблима су остављене руже, цедуљице, поруке, али и једно писмо посвећено управо Драгану Влаховићу, чувару школе који је страдао заједно са дјецом.

Његова колегиница оставила је потресну поруку. Називајући га братом, упутила му је миле ријечи.

- Драгане - Лале мој, када сам те упознала 1. септембра 2013. године, првог радног дана у школи, нисам ни слутила да ћеш постати мој најбољи друг, пријатељ, брат... А постао си. Нисам слутила ни да ћеш врло брзо освојити срца дјеце, да ћеш знати име сваког дјетета свих генерација, да ћеш постати најомиљенији чувар. Да ћеш нас све запослене прихватити такве какви јесмо и да ћеш нас свакога дана дочекати са осмјехом.

- Нисам слутила да ће твоје постојање бити најдрагоцјеније, а твој топли поглед потврђивати свакога дана да си јединствени господин великог срца, племените душе, ведрог духа... Да ће дјеца "Рибникара" због твог постојања школу називати другом кућом, а тебе породицом. Окупљали смо се око тебе јер су нас твој професионализам и достојанство, ведрина, твој осмјех, твој ведар дух, твоја љубав према дјеци... привлачили као магнет. Лале мој... Молим те да ми опростиш, нисам и не бих издржала да умјесто изговореног добро јутро, добродошлице уз осмјех и чашицу разговора за почетак радног дана гледам у празно мјесто и празних девет мјеста у школским клупама. Хвала на свему, памтићу те до краја овоземаљског живота.

Подсјетимо, јутрос су се породица, пријатељи и грађани окупили испред школе како би одали пошту жртвама. Велика плава конструкција постављена је на самом улазу, а на њима су имена дјеце и чувара чији су невини животи окончани тог дана. Родитељи у сузама, постављали су свијеће за своју дјецу, а тачно у 8.41 огласила се сирена за узбуну као подсјетник на ужасну трагедију.

Дјеца су остављала цртеже, руже и играчке, а грађани палили свијеће, а потом настављали ка Ташмајданском парку гдје је отворен Форум који је замишљен као простор сусретања и размјене мисли, идеја и емоција. На видео-биму приказивале су се фотографије насмијане и невине дјеце која су трагично страдала, а грађани су нијемо посматрали овај тужан призор, пише Телеграф.рс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: