Golija

Najpoznatiji gorštak u Srbiji Dane Biorac saopštio jednu lijepu i jednu lošu vijest

  • Извор: Агенције
  • 24.05.2023. 14:08

Dane Biorac sa Golije, najpoznatiji srpski gorštak, koji od 15. godine živi sam na planini, osvojio je srca širom Srbije, ali i regiona jer se naširoko o njemu pisalo i pričalo i u okolnim državama.

Čim je snijeg okopnio na ovoj surovoj planini, eto kod Daneta i TV ekipa.

Pročulo se za gorštaka Daneta prije dvije godine i preko sajtova, televizija, mreža, što mu je donijelo i ljubav i porodicu, jer se upravo tako u njega zagledala djevojka iz grada preko Drine i došla da s njim dijeli sve - i život, i ljubav i sudbinu. Sada zajedno imaju i sinčića.

Na pitanje kako mu je žena i kako su se upoznali, mladi Dane podsjeća da je to bilo "preko tog interneta, telefona i tih čuda", pa se našalio da je nije zvao da dođe nego je sama došla.

Kad ga upitaše šta joj je obećao, Dane veli: "Jok, vala, nisam ništa! Rekao sam joj je onako kako jeste".


Banjalučanka Ivana je

Banjalučanka Ivana je "najjača" djevojka u BiH: Otkrila je kako se hrani

Hrane ima, sve sami proizvode, zime su surove a život težak - na Goliji prvi snjegovi krenu još od novembra, a potraju i do polovine maja i oni dotad u grad, i po pola godine, ne silaze.

S jeseni, veli Dane, tamo početkom oktobra, siđu da kupe šta im treba za zimu i to je to.

"Početkom oktobra odemo dole sa traktorima, volovima, iskupujemo što nam treba i ne silazimo šest mjeseci... A sad u proljeće izašla je stoka na ispašu, pa ćemo da je spremamo za prodaju jer mi samo od stoke živimo, drugo nemamo... Više volim selo nego grad a ti što pričaju da živim gore zato što neću da imam dodira sa svijetom to oni dole pričaju svašta... To je moja djedovina, to je moje sve! Moja planina je meni sve, i moj sud, i moja institucija... Gore imamo sve, imamo hrane, svega... Jedino za te pelene što kupujemo, i to za dijete što treba jer je prije vremena rođen...", ispričao je Dane a onda saopštio i sjajnu vijest - da sa suprugom Sarajkom radi i na drugom djetetu.

"Ako Bog da, biće i drugo", kaže Dane koji se potom požalio da mu je mečka prije desetak dana udavila jednu steonu junicu i to najbolju.


Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм