Специјалитет

Након Дубаи чоколаде стиже деликатес из Срема: Да ли бисте пробали чоколаду са чварцима?

  • 15.05.2025. 21:10

Читав свијет тресе грозница звана „Дубаи чоколада“ и вјероватно да је мало оних и у Србији што нису пробали овај слаткиш који је током посљедњих мјесеци постао један од најпопуларнијих на планети.

Међутим, мало је оних који знају да и ми имамо чиме да се поносимо и да Светлана Николин из Војке у Срему прави невјероватан деликатес на српски начин – чоколаду са чварцима.

"Идеја је настала из чисте радозналости и жеље да спојим двије ствари које обиљежажвају Срем", чварке као симбол домаће, старе кухиње, и чоколаду као нешто њежно, слатко и савремено. Помислила сам зашто не бих спојила неспојиво? И тако је кренуло експериментисање док нисам дошла до савршене мјере, рекла је Цеца Сремица.

Како би направила овај необични слаткиш Цеца користи квалитетну млијечну чоколаду и домаће, хрскаве чварке који се сјецкају ручно.

Како искомбиновати боје одјеће да увијек изгледате дотјерано?

Како искомбиновати боје одјеће да увијек изгледате дотјерано?

"Процес је потпуно ручни – од топљења чоколаде, преко укомпоновања чварака, до сипања у калупе. Све радим пажљиво и са пуно љубави, без индустријске производње. Укус је изненађујуће је добар! Слано-слатко, са текстуром која пуца под зубима. Прво осјетите кремасту чоколаду, а онда благи шмек чварака. Људи се изненаде колико лијепо функционишу заједно – укуси се не туку, већ допуњују", каже Цеца.

За кратко вријеме њена чокалада је постала апсолутни хит, па је наручују грађани Србије, али многи наши људи који живе у инострансву и то као поклон.

Ова Сремица каже да се сви одушеве кад пробају слаткиш са чварцима.

"Увијек је прво реакција: „Чварци и чоколада?!“ али послије залогаја, долази „Па ово је стварно добро!“ То је оно што ме највише радује када разбијемо предрасуде и видимо осмијех на лицу. Чоколада је постала наш хит производ и нешто по чему нас људи препознају. Наручују је као поклон, али и за себе, кад желе нешто стварно другачије, каже Светлана.

Иако се прави ручно од квалитетне млијечне чокаладе и домаћих чварака, Цецин деликатес није прескуп попут фамозне Дуаби чоколаде.

Амерички предсједник добио 11. унуче: Ево које је име за сина изабрала Тифани Трамп

Амерички предсједник добио 11. унуче: Ево које је име за сина изабрала Тифани Трамп

"Цијена је 250 динара за таблу од 100 грама. То је приступачна цијена за нешто што је ручно прављено, посебно и другачије и што сваког насмије и изненади", поручује уз осмех Цеца Сремица.

(Дневник.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: