Isključivo traže keš

Namjerno izazivaju udes i iskaču pred auto, evo ko im je meta!

  • Извор: Курир
  • 06.07.2023. 07:55

Prevaranti namjerno izazivaju saobraćajne nezgode naglim kočenjem, izlijetanjem ili presretanjem!

Meta su im skuplja vozila, odbijaju da se zove policija, a sve rade u cilju kako bi uzeli novac od vozača automobila sa kojim su se sudarili, upozoravaju sagovornici Kurira!

Pojedini korisnici društvenih mreža požalili su se na ovaj problem, a neki čak sumnjaju da iza svega stoji organizovana grupa prevaranata.

Ove stvari svi imate u dvorištu ili na terasi, a jako privlače stršljenove!

Ove stvari svi imate u dvorištu ili na terasi, a jako privlače stršljenove!

- Prestupnici pokušavaju da uzmu pare tako što namjerno naprave udes, udaraju kolima ljude koji imaju malo skuplje automobile i traže im novac kao kompenzaciju za štetu koju oni namjerno prouzrokuju, npr. namjerno naglo koče, izlijeću ili sjeku, uglavnom nešto što se ne može spriječiti jer nemate vremena da odreagujete. Oni odbijaju da se zove policija već isključivo traže novac u kešu - navodi se u objavi jednog korisnika u grupi "Serbialive Beograd".

Ako pronađete ovu biljku u dvorištu pravi ste sretnici

Ako pronađete ovu biljku u dvorištu pravi ste sretnici

Požalio se još jedan korisnik:

- Meni se to desilo i platio sam, ipak sam udario otpozadi, jer je lik namjerno zakočuo naglo ni zbog čega.

Jedna gospođa je dodala da je par puta imala sličnu situaciju, ali da su prevaranti pobjegli odmah nakon poziva policiji.

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić potvrđuje za Kurir da se ovo događa, ali i da postoje pješaci koji se namjerno bacaju pod kola kako bi uzeli novac.

Srpkinju sa djecom tokom ljetovanja vlasnik apartmana izbacio napolje

Srpkinju sa djecom tokom ljetovanja vlasnik apartmana izbacio napolje

- Međutim, oni odustaju vrlo brzo od traženja para ako neko ima snimak. Ovo sve spada u pokušaj prevare. Vozači bi u ovakavim situacijama trebalo da pozovu policiju ili da naprave Evropski izvještaj o saobraćajnoj nezgodi, nikako ne treba davati novac - kaže Vujanić.

Damir Okanović direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja takođe savjetuje da se pozove policija ili popuni Evropski izvještaj, jer u tom slučaju ne postoji prekršajni postupak, već osiguranje plaća odšetu oštećenom.

Užas u Bijeljini: Jama gdje se sahranjuju svinje uginule od afričke kuge otvorena, širi se nesnosan smrad

Užas u Bijeljini: Jama gdje se sahranjuju svinje uginule od afričke kuge otvorena, širi se nesnosan smrad

- Nema razloga da bilo šta vade iz džepa. Kod nas postoji pogrešan stav da je u slučaju sudara sa sustizanjem, odnosno nalijetanjem otpozadi, po pravilu kriv onaj pozadi, što nije tačno. Posledica tog pogrešnog stava dovodi do toga da imamo prevarante koji se time služe, imamo ljude koji namerno koče i izazivaju nezgodu, pri tom uvijek biraju luksuzna vozila - navodi Okanović.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.