Избори у Србији

Несторовић: Инсистирањем на увезеним гласачима из Српске опозиција ширу мржњу

  • Извор: Б92
  • 23.12.2023. 10:58

Бранимир Несторовић говорио је јутрос о изборном успјеху своје странке.

Говорећи о инсистирању опозиције на "увезеним гласовима" из Републике Српске он је рекао да је "инсистирање на гласачима из Републике Српске за њега крајње увредљиво".

"Ти људи имају и пребивалишта и двојно држављанство, не видим зашто не би могли да гласају," коментарисао је Несторовић, додајући да је то ширење мржње међу Србима.

Несторовић је прокоментарисао да се Јовановићу заиста није јавио на телефон, на питање да ли његов покрет планира да уђе у коалицију са неким од других изборних кандидата каже:

"Нисмо имали никакве понуде, нико нам ништа није нудио", рекао је он, али је такође додао су се они унутар покрета договорили да не улазе у коалиције.


Потресни опроштај од дјечака ког је убила струја

Потресни опроштај од дјечака ког је убила струја

Он је додао да једино кога сигурно неће подржати јесте Србија против насиља.

"Ми смо опозиција власти, они су опозиција Србији", каже Несторовић.

Он је говорио и о томе да његова странка нема доказе о крађи гласова.

"У Београду смо имали око 2.000 контролора, и резулати које имамо су доста слични ГИК-овом", додаје.

Такође је додао и да су "имали проблема и спотицања у предизборној кампањи, али на самом гласању не".

Говорећи о протестима дијела опозиције окупљене око листе "Србија против насиља", Несторовић каже да му све "личи на покушај обојене револуције" и да "није Захарова случајно упозорила на то".

"Мени су били неки експерти за обојене револуције и рекли су ми да то тако почиње. Обавезно са младима, јер млади симболизују будућност", каже Несторовић.

Он истиче да ако би опозиција кренула у насилно рушење, подржао би СНС јер би морао да "спаси државу". Наводи да нема енергије у народу и да протести иду " јако килаво". Каже да обичан свијет не подржава протесте.

Говорећи о приговору опозиције на изборне резултате, Несторовић каже да је приговор "смијешан" и да изгледа тако да би "сваки суд морао да га одбаци".


Ови хороскопски знаци најчешће добијају ЛОТО седмицу

Ови хороскопски знаци најчешће добијају ЛОТО седмицу

"Намјерно су га поднијели да би га суд одбацио, да би онда оптужили судство да је пристрасно. Цијела прича је бизарна, протестују испред РИК-а за београдске изборе. Неће више Нијемци да их финансирају, кад губиш толике године. Нема ефекта то што они раде", каже Несторовић.

Говорећи о штрајку глађу лидера опозиције, Несторовић каже да је то фарса.

"То је фарса, штрајк глађу. Зна се шта је то. Ја сам љекар и четврти, пети дан наступа слабост мишића. Пети, шести дан мораш да лежиш, а они су живахни нешто. Само очекујем транспаренте на енглеском, добро изгледа на Си Ен Ену, јер ови са запада не знају српски. Појавиће се заставе Њемачке, САД, ЕУ, не можеш више на исти штос да протјераш причу. Не искључујем могућност да направе циркус, имају средства", каже Несторовић.

Он каже да се протести одржавају у критичном тренутку.

"У истом тренутку тече ултиматум нама да до краја јануара признамо Косово и потпишемо Охридски споразум. То је суштина иза свега, хоће да притисну власт да попусти, глобална је битка. Они хоће да угасе утицај Русије у Србији, а то не смијемо да дозволимо", закључује он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.