Nestorović: Nek mi uzmu licencu, tek onda ću moći da pričam šta hoću!

  • 10.02.2021.08:00

- Više mi je dozlogrdila cijela ta priča. Svake dvije godine neko hoće da mi uzme licencu. Pa, neka mi je uzmu, ja sam u penziji. Ali onda kada mi je uzmu, tek onda mogu da pričam šta hoću! Eto, šta će onda?! - kaže prof. dr Branimir Nestorović.

Pulmolog i bivši član kriznog štaba za borbu protiv kovida komentariše odluku pojedinih ljekara iz udruženja "Ujedinjeni protiv kovida" da ga Ljekarskoj komori Beograd prijave zbog navodne povrede Etičkog kodeksa.

- Prvo, u toj grupi Ujedinjeni protiv kovida znam puno ljudi i oni sigurno nisu potpisali tako nešto. Drugo, to je jedna dosadna i glupa priča. Pozvao sam ljude iz tog udruženja da odrede jednog, dva čovjeka da sjednemo pred kamere i da na nacionalnom programu vidimo šta ko misli o tome. Tužiti nekog zbog stručnog mišljenja, posebno sada kada je izašlo istraživanje sa Stenforda, najveće svjetske epidemiologije, da zatvaranje i ograničavanje kretanja nemaju nikakvog uticaja na epidemiju, potpuna je besmislica - kaže dr Nestorović i dodaje da je "otužno preko tužakanja riješavati medecinska pitanja i imati stručnu diskusiju".

- Od početka epidemije nije bilo nikakvog suočavanja mišljenja. Ta priča me više ne interesuje. Neka mi oduzmu licencu, i onda sam miran - ponavlja.