"МИ - Глас из народа"

Несторовић открио да ли ће подржати СНС у Београду

  • 20.12.2023. 08:34

Сачекаћемо коначне резултате, не бисмо ишли ни са ким у коалицију, јер смо се тако на почетку договорили. Нас 11 оснивача покрета ових дана ће да се састане и да гласа, па ћемо да видимо да ли да будемо мањинска подршка СНС и СПС за неке конкретне приједлоге, изјавио је Бранимир Несторовић, носилац листе "МИ - Глас из народа".

Та листа, према прелиминарним резултатима локалних избора, може бити тас на ваги у формирању већине у Скупштини Града Београда.

Три трагедије које су доктору Несторовићу промијениле живот

Три трагедије које су доктору Несторовићу промијениле живот

Несторовић је додао да, уколико би у градској скупштини било добрих приједлога или ако би се у републичком парламенту гласало за Резолуцију о КиМ која је у интересу државе, наравно да би то подржали.

"Ушли смо у ову причу јер желимо да очувамо интегритет Србије, а не због новца. Пара немамо, а сви смо остварени људи. Ми смо одлична удавача, јер ништа не тражимо", казао је Несторовић за "Новости".

Вучић: Ако Несторовић не подржи некога, имаћемо нове изборе

Вучић: Ако Несторовић не подржи некога, имаћемо нове изборе

Лист наводи и да је ову листу на преговоре још током изборне ноћи позвао и предсједник Александар Вучић и градоначелник Александар Шапић.

Оно што је сигурно, нагласио је Несторовић, је да он и његови саборци из покрета "Ми - глас из народа" сигурно неће бити ни у каквој коалицији и договору са коалицијом "Србија против насиља".

"Видите шта раде сада послије избора, као да праве атмосферу Мајдана", казао је доктор Несторовић.

Несторовић: У Београду смо тас на ваги,

Несторовић: У Београду смо тас на ваги, "Србија против насиља" прави атмосферу Мајдана

"Драган Ђилас и његова Странка слободе и правде су направили добар фазон, нису изашли самостално на изборе јер немају никакву подршку. Него су искористили оне трагедије у мају, узели су назив тадашњих протеста и окупили друге странке. Имали су добар маркетинг и боље су прошли овако на изборима него да су ишли сами. Онда су лансирали Проглас, што је исто то. Са њима немамо о чему да разговарамо", изричит је Несторовић.

Шапић: Власт у Београду се неће моћи формирати без Несторовића

Шапић: Власт у Београду се неће моћи формирати без Несторовића

Подсјећамо, према прелиминарним резултатима које је објавила Градска изборна комисија Београда, на основу обрађених 92,54 одсто бирачких мјеста, листа Српске напредне странке „Београд не сме да стане“ освојила је 49 одборничких мандата, док је опозициона листа „Србија против насиља“ освојила 42 мандата. Коалиција НАДА освојила је седам, а листа др Бранимира Несторовића „Ми – глас из народа“ шест мандата, колико је освојила и Социјалистичка партија Србије. За формирање власти у Граду Београду потребно је најмање 56 мандата.

Пратите нас и путем Вибера