Посланик у Скупштини Србије

Несторовић: Резолуција о Сребреници опомиње Србе да раскрсте са западом

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 18:41

Посланик у Скупштини Србије Бранимир Несторовић оцијенио је да резолуција о Сребреници чије се усвајање припрема у Генералној скупштини УН показује да Србија и српски народ треба да се разиђу са Западом и будућност граде на другој страни.

Говорећи о могућим ефектима резолуције о Сребреници, Несторовић је поручио да Србију и Србе та резолуција, уколико буде усвојена, не обавезује баш нимало, осим што их опомиње да имају озбиљне непријатеље - Французе, Нијемце, Американце и остале западне земље.

"Надам се да ће та резолуција произвести ефекте да се манемо више Запада, будалаштина и губљења времена са ЕУ и другим непријатељима и коначно кренемо својим путем, јер имамо потенцијал и подршку суперсила Кине и Русије", рекао је Срни Несторовић, оснивач покрета "Ми–снага народа".

Додик: Након акта о Сребреници у УН Српска ће пројицирати мјере усмјерене ка њеној самосталности

Додик: Након акта о Сребреници у УН Српска ће пројицирати мјере усмјерене ка њеној самосталности

Он сматра да припрема резолуције у Генералној скупштини УН и низ других догађаја показују да Србија треба да третира као непријатељске земље чији челници креирају такве потезе, те подсјетио да је и предсједник Србије Александар Вучић рекао да више неће да користи термин пријатељске него партнерске земље.

Несторовић је изразио увјерење да су све резолуције и притисци безначајни ако Србија и Срби промијене свој правац и одлуче шта желе.

"Имамо подршку две суперсиле - Кине и Русије и пријатељских земаља попут Мађарске и Словачке. Према томе, шта ће нам више тај Запад? Зубе потроших причајући о томе", рекао је Несторовић.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништва БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм