Посланик у Скупштини Србије

Несторовић: Резолуција о Сребреници опомиње Србе да раскрсте са западом

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 18:41

Посланик у Скупштини Србије Бранимир Несторовић оцијенио је да резолуција о Сребреници чије се усвајање припрема у Генералној скупштини УН показује да Србија и српски народ треба да се разиђу са Западом и будућност граде на другој страни.

Говорећи о могућим ефектима резолуције о Сребреници, Несторовић је поручио да Србију и Србе та резолуција, уколико буде усвојена, не обавезује баш нимало, осим што их опомиње да имају озбиљне непријатеље - Французе, Нијемце, Американце и остале западне земље.

"Надам се да ће та резолуција произвести ефекте да се манемо више Запада, будалаштина и губљења времена са ЕУ и другим непријатељима и коначно кренемо својим путем, јер имамо потенцијал и подршку суперсила Кине и Русије", рекао је Срни Несторовић, оснивач покрета "Ми–снага народа".

Додик: Након акта о Сребреници у УН Српска ће пројицирати мјере усмјерене ка њеној самосталности

Додик: Након акта о Сребреници у УН Српска ће пројицирати мјере усмјерене ка њеној самосталности

Он сматра да припрема резолуције у Генералној скупштини УН и низ других догађаја показују да Србија треба да третира као непријатељске земље чији челници креирају такве потезе, те подсјетио да је и предсједник Србије Александар Вучић рекао да више неће да користи термин пријатељске него партнерске земље.

Несторовић је изразио увјерење да су све резолуције и притисци безначајни ако Србија и Срби промијене свој правац и одлуче шта желе.

"Имамо подршку две суперсиле - Кине и Русије и пријатељских земаља попут Мађарске и Словачке. Према томе, шта ће нам више тај Запад? Зубе потроших причајући о томе", рекао је Несторовић.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништва БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: