Покрет "Ми – глас из народа"

Несторовић: У Београду смо тас на ваги, "Србија против насиља" прави атмосферу Мајдана

  • 18.12.2023. 16:25

Покрет "Ми – глас из народа" неће се бавити политичком трговином, јер би то убило кредибилитет покрета. Наша платформа је доста слична позицији коју има Путинова партија у Русији – то је јачање државе, јачање безбједности државе, заокруживање територијалне цјеловитости и обезбјеђивање социјалне правде, рекао је за Спутњик др Бранимир Несторовић.

Црвене линије покрета "Ми – глас из народа" су, према његовим ријечима, непризнавање француско-њемачког плана, неувођење санкција Русији, враћање држави њене социјалне димензије и побољшање положаја жене.

"Ми – глас из народа" неће се водити идејом политичке трговине, јер би она, како каже, убила покрет.

"Не бисмо више имали кредибилитет ако бисмо изашли једнократно на изборе, освојили нешто, па то замијенимо за паре. Онда бисмо џабе излазили. Тако да ћемо наставити путем којим смо кренули и очекујем да ћемо наставити да растемо", истиче Несторовић.

Што се Београда тиче, Несторовић каже да се још нису договорили хоће ли у српској престоници, у којој су, према прелиминарним резултатима освојили преко пет одсто и представљају тас на ваги, улазити са неком другом политичком групацијом у коалиције.

Поштено говорећи, покрету "Ми – глас из народа", највише би одговарало да се избори у Београду понове, јер би тада, са повећаном препознатљивошћу сигурно освојили много више гласова, објашњава.

"Међутим, нећемо бити толико неодговорни да, ако процијенимо да то није државни интерес, све радимо само у своју корист. Видјећемо какве су опције, да видимо шта све може да се уради у Београду. Оно што не ваља је стварање нестабилности. Можда је коалиција 'Србија против насиља' незадовољна резултатима избора, али ово што најављују, протесте који ће бити свакодневни, а још није завршен изборни процес и нема званичних резултата избора, плашим се да се ствара атмосфера Мајдана. Тако да има пуно фактора о којима морамо да разговарамо", напомиње Несторовић.

"С обзиром да је питање када ће резултати београдских избора бити објављени, у току неколико дана, вођство покрета ће се састати и одлучити у најбољем интересу, не само покрета, већ и Србије", додаје он.

Пут покрета "Ми – глас из народа", објашњава Несторовић, поред тога што има националну и патриотску, има и социјалну димензију, јер, према његовом мишљењу, мале и сиромашне државе као што је Србија не могу да опстану без социјалне правде.

Несторовић успјех своје групације на изборима објашњава климом у друштву.

Није сигуран, како каже, да би овакав успјех могао да оствари прије десет година, када је идеја приступања Србије ЕУ још увијек била снажна, када није било економске кризе и када се Запад према нашој земљи није понашао на начин на који се понаша данас.

Сада су се стекли услови да се појави неко нови. Видите да се то дешава, да политички аутсајдери добијају изборе. Ово схватам као потребу грађана Србије да нешто покрену, да се нешто промјени у држави. Ми смо се, можда, само појавили у правом тренутку, са правом идејом и људи су то препознали. Тако да не придајем неку важност нама лично, мислим да смо ми само један звучник кроз који дио грађана Србије изражава своје мишљење о свему што нам се догађа", каже он.

Он указује да су побиједили много јаче политичке ривале и показали да "ћемо тек постати снага која ће покренути ову државу". Успјех покрета доказ је да онога што су, како каже, од почетка мислили.

"Александар Павић и ја смо од самог почетка разговарали о томе, да не желимо да личимо на друге. И драго ми је што су људи препознали нашу идеју, да политички живот не мора да буде скуп, да се на њега троше милиони, да то уопште није неопходно. И да стварно може да се игра поштено. Пјешачки смо скупљали гласове, ишли смо од града до града, држали смо трибине сопственим новцем… Тако да мислим да смо ми морални побједници", закључује Несторовић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина