Novi Pazar

Nevjerovatan snimak: Frižider pluta podivljalom rijekom i "raznosi" most

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 21.11.2022.10:35

Poplave u Srbiji već su odnijele jedan život dvogodišnjeg djeteta u Tutinu, a situacija na pojedinim rijekama se još uvijek ne smiruje.

Pored ovog grada, kritično je i u Novom Pazaru i Prijepolju, a RHMZ najavljuje da će Lim rasti i u narednih 12 sati, a moguće je i da Ibar kod Raške pređe granicu vanredne odbrane od poplava.

U Novom Pazaru je uvedena vanredna situacija zbog odbrane od poplava, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučič je izdao naređenje da se svi raspoloživi kapaciteti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova stave na raspolaganje kako bi se sanirala situacija i stavila pod kontrolu u Tutinu i Novom Pazaru.

Pored teške trenutne situacije, društvenim mrežama počeo je da kruži nesvakidašnji snimak koji je iznenadio sve mještane Novog Pazara, ali i cijelu Srbiju.

Naime kako se vidi na snimku, nabujalom rijekom plutao je i frižider koji je u sekundi srušio improvizovani most.

Komentari su odmah počeli da se nižu, a dok jedni građani strahuju od poplava, drugi navode da je ovo slika i prilika nekulture mještana koji u rijeke bacaju šta stignu, pa je tako i frižider završio u njoj, prenosi "Telegraf.rs".