Nesvakidašnji slučaj

Nevjerovatna scena u Novoj Varoši šokirala ljude: "Mislio sam da je spajdermen"

  • Извор: Српскаинфо
  • 14.12.2021. 16:16

Snježni pokrivač u pojedinim dijelovima Nove Varoši dostigao je visinu i preko jednog metra.

Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, a ekipe EDS rade na otklanjanju kvarova na elektro-mreži. Prilikom raščišćavnaja snijega, viđene su i scene zbog kojih su pojedini građani, morali dobro da protrljaju oči.

Komšije koje su vidjele jednog Novovarošanina kako čisti snijeg sa krova svoje kuće, ostale su zatečene prizorom.

– Jutros kada sam se probudio, ugledao sam nesvakidašnju scenu. Pomislio sam da je Spajdermen. Čovjek je stajao na vrhu kuće, kao potkrovlje, treći sprat i čistio snijeg. Mislio sam da sanjam, morao sam da protrljam oči – rekao je mještanin Nove Varoši za Rinu.

Porodična kuća koja se nalazi između žičare i magistralnog puta na Zlataru, samo je jedna od mnogih zavijanih u ovim krajevima. U namjeri da im snijeg ne uđe u domove, mještani se sami snalaze kako znaju i umiju, te poput ovog čovjeka, kroz otvore na krovu čiste snijeg sa crijepova u namjeri da izbjegnu da snijegovi ne polupaju, a voda prodre u dom.

U razgovoru za Rinu, predsjenik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, izjavio je da se siituacija u ovom mjestu polako popravlja u odnosu na jučerašnji dan.

– Situacija je ipak bolja nego juče. Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih struja je stigla u većinu kuća u svim krajevima Nove Varoši. Padavine su konačno stale, što putarima olakšava posao. Danas se kreće sa iznošenjem snijega iz grada, jer su gradske ulice i trotoari u potpunoj snežnoj blokadi. Na snazi je i zabrana, nema parkiranja u centralnim ulicama – naglasio je u izjavi za RINU predsjednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.