U samom centru

Nevjerovatni snimak iz Novog Sada: Prizor ispred katoličke porte izazvao pometnju

  • Извор: Б92
  • 24.08.2023. 02:00

Ljudi često čine gluposti kako bi privukli pažnju drugih.

Na društvenim mrežama gotovo svakodnevno vidimo razne bizarne situacije koje se dešavaju oko nas. Pojedinci pokušavaju na sve načine da dođu u centar pažnje, ali vrlo često izaberu loš način.

Jedna od bizarnih scena dogodila se u Novom Sadu. Naime, jedan od simbola ovog grada svakako je Katolička katedrala Sv. Marije, često nazivana i Katolička crkva u Novom Sadu. U strogom centru grada, uvijek je puno ljudi, ali to nije spriječilo nekog da napravi štetu.

U fontani koja se nalazi tu, za sada nepoznati počinilac, je sipao sapunicu i bukvalno napravio "pjena parti".

Novosađani su ostali užasnuti prizorom. Fontana, inače poznata po svojoj mirnoj i estetski privlačnoj pojavi, bila je prekrivena velikim slojem pjenaste mase, što je brzo privuklo pažnju lokalaca i vjernika.

Na društvenim mrežama nizali su se komentari: "Ko god da je ovo uradio, da ga nađu i sopstvenim sredstvima kako zna i umije očisti fontanu", "Sad ih uhvatiti i da je čiste do zadnje kapljice pjene", "Žalosno", "Sramota"...

Ali postojali su i oni šaljivi: "Besplatno kupanje", "Ima li preživjelih?", "Sreća u svemu ovome je ta što će se malo taj mermer oprati deterdžentom" itd.

Naravno, postoje i oni koji zagovaraju tezu da su se djeca malo igrala i našalila. Zašto to nije adekvatna šala?

Sipanje deterdženta ili drugih hemikalija u fontanu ili bilo koji javni spomenik je neodgovorno i neprihvatljivo ponašanje. Takve radnje mogu uzrokovati ozbiljnu štetu za okolinu i infrastrukturu, a takođe predstavljaju kršenje zakona i pravila o očuvanju javnog dobra.

Javni spomenici poput fontana su zajednička dobra koja svi građani treba da poštuju i čuvaju za buduće generacije.

Umjesto da činite ovakve nepoštene radnje, važno je promovisati odgovorno ponašanje prema okolini i zajedničkim dobrima. Ako imate zabavnu ideju ili želite da privučete pažnju, postoji mnogo drugih načina da to učinite bez nanošenja štete okolini i imovini, piše B92.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: