Heroj!

Nikola je spriječio samoubistvo: "Vodio sam se instinktom, bila je vidno uznemirena"

  • Извор: Телеграф
  • 12.06.2023. 20:28

Mladi COPO pripravnik koji je svoju hrabrost i veliko srce pokazao 29. maja u Ulici Miloša Obilića u Leskovcu kada je zajedno sa kolegom spasao život jednoj ženi, vodio se toga dana, kako kaže, svojim instinktom. Nikolu Mladenovića osjećaj nije prevario i već kao pripravnik dokazao je da je dostojan ove humane i opasne profesije.

Kako za Telegraf.rs kaže Nikola, po prijavi da jedna ženska osoba prijeti da će skočiti sa mosta, ubrzo je sa kolegom stigao na lice mjesta gdje su zatekli ženu koja je bila vidno uznemirena.

- Kolega i ja smo završili smjenu i odlaskom na lice mjesta zatekli smo ženu koja je bila sa svojim nevjenčanim suprugom. Primijetili smo da se raspravljaju i da je ona vidno uznemirena. Ona je bila sa one druge, opasnije strane mosta i kolega i ja smo dolaskom na lice mjesta zatekli ženu koja je bila vidno uznemirena. Iz automobila smo brže bolje stigli do nje i prenijeli sa druge strane na bezbjedno. To sve se brzo izdešavalo i na svu sreću prošlo je sve kako treba - priča Nikola.

Pristup osobi koja ima suicidne namjere mora biti izuzetno pažljiv, a kako Nikola kaže, u ovoj situaciji vodio se instinktom i nije pokušavao da uspostavi verbalni kontakt sa ženom već je odmah fizički spriječio u ovoj namjeri.

Direktor Narodnog pozorišta Dijana Grbić ne razmišlja o ostavci

Direktor Narodnog pozorišta Dijana Grbić ne razmišlja o ostavci

- Sve zavisi od situacije. Procijenio sam da je u ovom slučaju najbezbjednije da što prije stignemo do nje jer možda postupak da započnem konverzaciju sa njom može dodatno da je uspaniči i izvrši to što namjerava. Odlučio sam da je najbolje da odreagujem tako i moj instinkt me je na to tjerao. Izvršio sam intervenciju kako treba i mislim da smo postupili na najbolji mogući način u najkraćem vremenu - prisjeća se Nikola.

Ovaj hrabri mladić ostao je uz uznemirenu ženu do dolaska ekipe Hitne pomoći i pokušao da razgovara sa njom, ali kako kaže, ona nije bila u stanju da govori.

- Pitao sam je nakon toga da li je dobro i da li je povrijeđena, ali ona mi u tom trenutku davala nikakve odgovore do dolaska Hitne pomoći. Bila je u stanju šoka - priča Nikola.

Sjećate li se dječaka koji je sa 4 godine pušio 40 cigara dnevno: Ovako danas izgleda

Sjećate li se dječaka koji je sa 4 godine pušio 40 cigara dnevno: Ovako danas izgleda

Kako im je prioritet da sačuvaju živote građana, Nikola ističe, da su uvijek prvo na njihovu bezbjednost pa onda na svoju.

- Manje - više gledamo našu bezbjednost u trenutku intervencije jer mi imamo prioritet da sačuvamo živote građana. Zahvaljujući profesorima i starješinama koji su nas obučili za takve situacije uvijek smo spremni za slične intervencije - istakao je Nikola.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.