Oglasio se jedan od roditelja

Objavljen snimak užasavajućeg vršnjačkog nasilja - pretučen dječak

  • Izvor: mondo
  • 02.11.2021.12:47

Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak na kome se vidi kako trojica dječaka u centru Kraljeva pričaju sa jednim. Vidi se da je u toku svađa, a potom jedan od tinejdžera udara dječaka koji od siline udarca pada na pod.

Policija je ubrzo otkrila učesnike incidenta, a zatim su isti u pratnji roditelja dali izjavu u stanici MUP-a, piše "Mondo.rs".

U međuvremenu, na društvenim mrežama se oglasio i otac jednog od dječaka, koji je između ostalog naveo da nije dozvolio da se situacija zataškava, već je dijete smjestio u auto i otišao u policiju.

Ovo je njegova izjava, koju je podijelio na društvenim mrežama:

"Dragi moji FB prijatelji, drugari, poznanici i neznanci. Da se ovako javno oglasim svima kao svjestan roditelj. Sve što pišete, razumijem i revolt i ljutnju i bijes. Slažem se sa vama. Situaciju nisam prepustio da se kako kažu 'zataškava', već dijete u auto i pravac u policiju. Ja nisam nikakav inspektor niti direktor. Običan građanin ovoga grada.

Sva su djeca ravnopravna pa tako i moje. Pogriješio je i zato će odgovarati kako procijene nadležni organi. Da Vas obavijestim. Posjetio sam i oca povrijeđenog dječaka kao civilizovan svijet i pružio mu ruku podrške, saosjećanja, pomoći kakva god bila. Ne branim se, niti bježim od odgovornosti. Dijete nismo vaspitali na ovaj način", piše u objavi ovog muškarca.

Iz MUP su ukazali na to da se događa i da sadržaji koji se dijele na društvenim mrežama sadrže dezinformacije, što može dovesti do uznemiravanja građana.