Od siromaha do gospodara života i smrti: 14 zemunaca ponovo na slobodi

  • 03.12.2019. 09:38

Uspon i pad: Od vojske zloglasnog klana danas se samo o sudbini trojice bjegunaca ne zna ništa, devetorica najpoznatijih „zemunaca“ i dalje su iza rešetaka, dok su neki saradnici koji nisu učestvovali u brutalnim zločinima odslužili kazne.

Hrvatska policija je prošle nedelje u velikoj akciji „Krtica“ uhapsila 30 osoba zbog sumnje da su pripadnicima zemunskog, škaljarskog i kavačkog klana obezbjeđivali lažne pasoše te države! Interesantno je da su srpski i crnogorski kriminalci, po ugledu na nekada najmoćniju kriminalnu grupu na Balkanu, zloglasni zemunski klan, koristili usluge hrvatskih falsifikatora.

- Nova generacija mafijaša je po receptu „zemunaca“ nabavljala pasoše Hrvatske, ali nijedna od sadašnjih kriminalnih grupa nije uspjela da dostigne moć zemunskog klana, koji je u jednom trenutku pomislio da je postao moćniji i od države - kaže izvor.

Iako je zemunski klan razbijen prije 16 godina, poslije ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, priča o ovoj mafijaškoj grupi i danas ne prestaje da intrigira. Kurir je istraživao gdje su sada pripadnici organizacije koja je bila označena kao mašina za ubijanje.

Za sada je na slobodu pušteno njih 14.

Pročitajte još:

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок