ATV

Ponudili pomoć

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja Srbije o ocu djevojčice koja prodaje krofne

 • Извор: Б92
 • 28.06.2023. 16:26

Minitarstvo zdravlje Srbije ponudilo je pomoć porodici male Nine, djevojčici koja za liječenje svog oca Zorana Ninkovića danima prodaje krofne.

Kako je saopštilo ministarstvo, oni su stupili u kontakt sa suprugom Zorana Ninkovića, ponudili svu vrstu pomoći.

U saopštenju se navodi da im je ona saopštila da je odluka porodice da se Zoranu pregledi obave u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda.

"Upoznati smo sa zdravstvenim stanjem gospodina Zorana Ninkovića iz Novog Sada, i u posljednja dva dana u direktnom smo kontaktu sa porodicom, odnosno suprugom Natašom Ninković.

Nina još danas prodaje krofne pa putuje s ocem u Moskvu: Skupljeno dovoljno novca

Nina još danas prodaje krofne pa putuje s ocem u Moskvu: Skupljeno dovoljno novca

U cilju sagledavanja mogućih rješenja zdravstvenog problema povodom kojeg se gospodin Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije liječio, odnosno Кlinički centar Vojvodine i Кliničko bolnički centar Zvezdara", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Precizira se da se porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što prije bila postavljena dijagnoza i sačinjen prijedlog daljeg liječenja.

"U direktnom kontaktu, gospođa Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda", dodaje Ministarstvo zdravlja.

Ogroman red za krofne kod djevojčice koja ih prodaje da pomogne ocu

Ogroman red za krofne kod djevojčice koja ih prodaje da pomogne ocu

Dodaju da Ministarvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći g. Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije.

Podsjećamo, potrpedsjednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će država pomoći liječenje čovjeka čija je kćerka započela akciju prikupljanja novca za njegovo liječenje prodavanjem krofni, prenosi b92.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.