ATV

OŠ "Dr Dragan Hercog"

Oglasio se direktor škole u kojoj će Kosta K. nastaviti obrazovanje

  • Извор: Телеграф
  • 26.08.2023. 09:08

Direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", koja se bavi edukacijom djece koja su na dužem ili kraćem bolničkom liječenju, Zoran Aleksić izjavio je da njegova ustanova nije imala nikakav kontakt sa maljoletnim Kostom K., koji je ubio 10 osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar", i da će se nastavnici te škole ponašati krajnje profesionalno kada on bude upisan u nju.

Zoran Aleksić je, u izjavi za Tanjug, rekao da je još uvijek u toku administrativna procedura za prelazak K. K. u tu ustanovu, a da oni, do sada, nisu imali nikakav kontakt sa K. K. niti su ga vidjeli, iako u bolnici u kojoj je smješten imaju dva odjeljenja starijih razreda i jedno mlađih.

"Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim i da se završi administrativni proces da vidimo kakve je ocene imao u matičnoj školi. Kako će biti, stvarno ne mogu da kažem. Bez obzira na sve emocije koje imamo i šta osećamo, a o tome sam razgovarao i sa nastavnicima, mi moramo da budemo profesionalci", rekao je Aleksić.

Dječak ubica će u ovoj školi nastaviti obrazovanje

Dječak ubica će u ovoj školi nastaviti obrazovanje

Dodao je da će se, u saradnji sa ljekarima, odlučiti koja će se vrsta nastave primjenjivati.

"Postoji nekoliko modela nastave koje koristimo u našoj praksi sa učenicima koji se nalaze na dužem bolničkom i kućnom liječenju. Mišljenje ljekara biće za nas smjernica, kako ćemo postupati i u kom obimu ćemo raditi. Moguće je da će se iz svega toga izroditi neki drugi model koji će biti adekvatan za taj slučaj", rekao je Aleksić.

Istakao je da nikada nisu imali slučaj kao što je K. K., ali da rad u bolničkim uslovima zahtijeva stalno prilagođavanje u čemu imaju puno iskustva.

Oglasio se MUP o navodnom pokušaju bjekstva dječaka ubice

Oglasio se MUP o navodnom pokušaju bjekstva dječaka ubice

"Bolnice su sistemi gdje je liječenje na prvom mjestu, a obrazovanje dođe kao nadogradnja. Od toga zavisi naš rad", poručio je Aleksić.

Ministarka prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je u ponedjeljak da će maloljetnom K. K. biti omogućen završetak osnovnog obrazovanja u školi "Dr Dragan Hercog", pošto je, kako je rekla, osnovno obrazovanje po zakonu obavezno, prenosi Telegraf.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм