Предсjедник Скупштине Србије

Орлић: Курти одмах појурио да за догађаје у Бањској оптужи Србе

  • Извор: ТВ Прва
  • 24.09.2023. 10:20

Предсjедник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти за догађаје у Бањској одмах први појурио да оптужи Србе, а да би свако озбиљан рекао да видимо шта се тачно догодило па да коментаришемо.

"Ако ћемо да причамо о онима који су све само не то, онда сте видели и реакцију Аљбина Куртија који је одмах кренуо, појурио први да оптужи Србе, да каже да је то нека организована не знам шта акција и да су то професионалци неки извели, сигурно их је у међувремену лично већ легитимисао па зна ко су и шта су, дакле јасно вам је све", рекао је Орлић за Прву ТВ.

Jедан полицајац је убијен, a други je рањен у нападу на јединицу косовске полиције ноћас на улазу у селу Бањска на сјеверу КиМ, саопштила је полиција у Приштини.

Троструки убица из БиХ извршио самоубиство у Аустрији

Троструки убица из БиХ извршио самоубиство у Аустрији

"Али, ако причамо о томе коме одговара насиље било какво - то је искључиво Аљбин Курти и то сви знају. И све што је радио претходних мјесеци са најбруталнијим могућим терором који је проводио над голоруким српским народом радио је управо зато што је желио отворену ескалацију и зато што је хтио да доведе до неког насиља", истакао је Орлић.

Указао је да је јасно ко једини може да буде задовољан уколико се деси било какав сукоб, а поготово ако је неки који подразумијева и људска жртве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина