Niš

Otkriveno kako je došlo do trovanja oca i dvoje djece

  • Извор: Телеграф
  • 18.08.2022. 13:39

Tridesetčetvorogodišnji Nišlija, njegov trogodišnji sin i šestogodišnja djevojčica primljeni su juče popodne u niški Univerzitetski klinički centar sa kliničkom slikom koja je ukazivala na trovanje.

Imali su kliničku sliku trovanja bunikom, saznaje "Telegraf".

To potvrđuje sumnju da je do toksikacije došlo žitaricama u hrani.

"Otac je primljen na Kliniku za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma na odsjeku za toksikologiju dok su djeca sa lakšom kliničkom slikom bila na posmatranju na Dječjoj klinici. Svi su stabilizovani i danas otpušteni kući", saopšteno je iz niške bolnice.

Ivan Petković, agronom u niškoj Gradskoj upravi kaže da bi tako nešto moglo da se desi samo slučaju izuzetne nebrige s obzirom na to da proces poljoprivredne proizvodnje isključuje takvu mogućnost.

"Korovske biljke se suzbijaju herbicidima prije žetve tako da ne bi trebalo da ih bude kada se počne sa ovim postupkom. Kombajni imaju sistem odvajanja žitarica od korovskih biljaka ako se ipak desi da ostanu u polju. Sjeme bunike je od 50 da 100 puta krupnije od žita pa se lako odvaja. I takođe, svaki mlin posjeduje terijer, koji odvaja žitarice od eventualnih ostataka drugih biljaka prije nego što se počne sa mljevenjem. Ja za 20 godina rada nisam čuo za takav slučaj ali je teoretski moguće da do toga dođe usljed krajnje nepažnje prilikom skladištenje i mlevena žita", kazao je Petković.

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм