Некима се каријере угасиле

Ово је списак познатих којима је забрањен улазак у Србију

  • Извор: Телеграф
  • 22.01.2024. 15:52

Пјевачици Селми Бајрами забрањен је улазак у Србију, али она није једина личност са јавне сцене која не може да уђе у Србију.

На списку забрањених су репери Јала Брат и Буба Корели, пјевачица Јадранка Барјакатаровић, старлета Сораја Вучелић, звијезда Гранда Садик Хасановић, а посљедња у низу је Селма Бајрами.

Селма је данас задржана на аеродрому када је покушала да уђе у Србију, сазнао је Тан‌југ у безбједносним структурама. Како се наводи, она је задржана на београдском аеродрому "Никола Тесла" и одмах укрцана у авион којим је враћена у Сарајево.

Иначе, 25. новембра 2023. године у јавности је изашао снимак на којем Селма показује двоглавог орла, пјевајући албанску песму "Valle Косоваре". Мало је рећи да је њен поступак изазвао много негативних коментара, те се "шушкало" да ће доћи до забране уласка у Србију.

Бубиној и Јалиној забрани уласка у Србију претходио је инцидент на њиховом наступу у Нишу када је члан обезбјеђења који је иначе близак реперима бацио са бине дечка у публику, а затим га и физички напао. Овај догађај изазвао је и лавину реакција, а покренута је и петиција како би им се забранио улазак у Србију, што се на крају и догодило.

Црногорској пјевачици Јадранки Барјактаровић је такође забрањен улазак у Србију након што је на једној политичкој прослави у Црној Гори јасно измијенила текст нумере, те уместо "Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине", пјевала "Не може нам нико ништа јачи смо од Србије". Јадранка је нешто касније враћена са српске границе, када је из Црне Горе кренула ка Београду, а одлука о забрани уласка у Србију ступила је на снагу одмах.

Старлети Сораји Вучелић је од 2018. године забрањен улазак на територију Републике Србије, јер се њено име нашло на списку особа" безбједносно опасних по нашу земљу".

Њој је забрањен улазак у сладу са законом о странцима, на основу ког се без посебног образложења улазак у земљу може забранити страним држављанима у циљу заштите јавног поретка или безбиједности Србије и њених грађана.

Пјевач Садик Хасановић из Сребреника такмичио се у Београду у музичком такмичењу "Звезде Гранда". Садик је у 14. сезони такмичења прошао све до финала, а након такмичења је откривено да је он са својим оцем имао бенд "Сателити" и да су симпатизери и велики пријатељи са ратним злочинцем Насером Орићем са којим су често пјевали пјесме које потпирују мржњу према Србима.

Наиме, њему је, након што су откривени скандалозни детаљи из његове прошлости, доживотно забрањен улазак у Србију, вијест је обишла Балкан, а он се повукао из јавности и сада наступа по Босни и Херцеговини.

Пјевачу Алену Муковићу је у априлу 2022. године изречена мјера забране уласка у Србију у трајању од три мјесеца, због тога што је, како је он навео, у Србији боравио непријављен.

Пратите нас и путем Вибера