Београд

Патријарх Порфирије: Мудрошћу и одлучношћу свједочити истину у УН

 • 20.05.2024. 07:54

Његова светост патријарх Порфирије пожелио је предсједнику Србије Александру Вучићу пред полазак у Њујорк гдје ће се пред Генералном скупштином УН наћи антисрпска резолуција о Сребреници, да има мудрости и одлучности да свједочи истину.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Србије и други званичници Српске, Србије, Српске и представници Срба из региона присуствовали су јутрос у Храму Светог Светог Саве на Врачару молебану коју је служио патријарх Порфирије, а поред молитве поглавар СПЦ је поручио да су данас сабрали како би снажно подигли глас против историјског ревизионизма и против тога да српски народ буде проглашен за починиоца геноцида.

Додик и Вучић на молитви у Храму Светог Саве пред одлазак предсједника Србије у Њујорк

Додик и Вучић на молитви у Храму Светог Саве пред одлазак предсједника Србије у Њујорк

Патријарх Порфирије је нагласио да су све жртве ратова на овим просторима једнако вриједне поштовања и молитвеног сјећања и додао да је то један од неопходних предуслова за мирну будућност међу људима и народима на овим просторима.

"Сабрали смо се да се помолимо пред ваш пут у Њујорк. Данас снажно подижемо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоце геноцида. Налазимо се у искушену пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да сведочите истину. Нека вас Бог благослови", поручио је патријарх у бесједи, пренио је Танјуг.

Патријарх Порфирије је у Храму служио молебан за благословен пут, поводом одласка Вучића на сједницу Генералне скупштине УН-а на којој ће се одлучивати о резолуцији о Сребреници.

Додик: Српска и Србија увијек заједно, снажна подршка Вучићу

Додик: Српска и Србија увијек заједно, снажна подршка Вучићу

Након бесједе Вучић и Додик су запалили свијеће у Храму.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана у четвртак, 23. маја, објављено на страници Генералне скупштине УН.

Гласање о резолуцији одгађано је неколико пута.

Пратите нас и путем Вибера

 • 08:00 Емисија: Аграр

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.