Директор Канцеларије Владе Србије

Петковић: Брутална лаж да Срби бојкотују референдум по налогу Београда

  • Извор: СРНА
  • 09.04.2024. 16:55

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да се предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи служи бруталним лажима када изјављује да Срби бојкотују гласање за смјену градоначелника по налогу Београда.

- Кад не може да поднесе Вучићев успех у Паризу, Вјоса Османи се служи бруталним лажима. Како није видела притисак кад је Вучић позвао Србе на Космету да потпишу петицију за смену лажних градоначелника? Чим је разоткривена Куртијева подметачина са референдумом, крив им је Вучић и Српска лист - написао је Петковић на друштвеној мрежи Икс.

Османи је претходно позвала Србе са сјевера Косова да се одазову гласању за смјену градоначелника четири општине на сјеверу и поручила да су позиви на бојкот дириговани "из званичног Београда“.

Српска листа и остале српске странке позвале су раније на бојкот референдума за смјену албанских градоначелника у четири општине на сјеверу које је Приштина најавила за 21. април због неравноправних услова за Србе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм