Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Курти наставља да терорише Србе умјесто да формира СЗО

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2024. 10:47

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти наставља да терорише српски народ умјесто да формира Заједницу српских општина и да је међународна заједница прозрела његове намјере.

Петковић је истакао да је немогуће да људе лаже све вријеме и да вјерује да ће његова демагогија икога заварати.

Он је оцијенио да Курти по истом моделу по којем је наставио са нелегалном експропријацијом на сјеверу Косова и Метохије дезавуише јавност и међународне представнике да има добру вољу да нацрт Статута Заједнице српских општина шаље пред такозвани Уставни суд.

Петковић је указао да терор над Србима Курти посебно показује на сјеверу Косова и Метохије, што демонстрира сваког дана насилним и једностраним актима.

"Док Курти више од две године оптужује Београд да наводно хоће немире у региону, показало се да је он једини насилник и пироман на Балкану, који поред голог насиља Србима забрањује динар, али и могућност да примају плате и пензије на Косову и Метохији", навео је Петковић у саопштењу за јавност.

Према његовим ријечима, Београд је све своје обавезе из дијалога примијенио, а реакција српског народа на вишегодишњи терор није никакав алиби Куртију да избјегне своје обавезе. 

Пратите нас и путем Вибера