Kancelarija za KiM

Petković: Neće proći dezinformacije o napadu ROSU

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2023. 19:20

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je ministru unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Dželjalju Svečlji da prestane da lažira činjenice o današnjem napadu ROSU na Miljana Delevića i Dušana S. jer postoje nadzorne kamere, te da je jasno da su Srbi bježali od metaka.

"Još jedna dezinformacija od Svečlje. Na mjestu gdje je ROSU pucao u Miljana postoje nadzorne kamere. Zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo? Miljan je dobio metak u leđa, a auto u kome je bio je izrešetan u zadnjem dijelu. To jasno pokazuje da su Srbi bježali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći", objavio je Petković na Twitteru.

Ministar unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Dželjalj Svečlja je , u osvrtu na ranjavanje Srbina Miljana Delevića (37) naveo da su "dvije osobe u vozilu pokušale da izbjegnu policijski punkt u Leposaviću i da su namjerno udarile u automobil kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost, zbog čega su oni bili primorani da pucaju u pravcu vozila".

Srbin Miljan Delević danas je ranjen u grudi a njegov suvozač Dušan S. tek pukom srećom prošao je bez povreda, dok je automobil izrešetan poslije hitaca pripadnika ROSU na njihov automobil na Bistričkom mostu.

Delević je hitno transportovan u bolnicu u Kraljevu u kojoj je zbrinut i prema ljekarskoj procijeni nije životno ugrožen.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм